Vrouwen beschoten met airsoftwapen

ijsselstein • Op de kruising van de Utrechtseweg met de Beneluxweg in IJsselstein zijn afgelopen week twee vrouwen vanuit een passerende auto beschoten met een zogeheten airsoftwapen. Een van hen werd geraakt. Zij liep lichte verwondingen op.
De twee 20-jarige vrouwen stonden in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 augustus rond 00.50 uur bij de kruising met elkaar te praten toen zij plotseling uit een passerend voertuig werden beschoten. Airsoftwapens, ofwel balletjespistolen, zijn gas- of veerdrukwapens om 6 millimeter grote plastic balletjes af te schieten. Deze wapens lijken exact op echte wapens.
De verdachten kwamen uit de richting van de Zomerdijk en sloegen met hun auto rechtsaf op de Beneluxweg in de richting van de Baronieweg. Van de inzittenden in de auto is alleen bekend dat het om mannen ging. De auto waarin de verdachten reden betrof een klein model in de kleur grijs.
De politie is voor het onderzoek dringend op zoek naar getuigen en mogelijke camerabeelden die meer informatie kunnen verschaffen. Dit kunnen ook dashcambeelden zijn van een passerende auto.