HK op schans Jaarsveld

jaarsveld/regio • Op recreatieterrein Salmsteke in Jaarsveld wordt zaterdag 4 september de 60ste editie van het Hollands Kampioenschap polsstokverspringen gehouden.

Het is de meest prestigieuze wedstrijd binnen de wedstrijdcyclus van de Polsstok Bond Holland. Daarnaast is het een goed opmaat naar het Nederlands Kampioenschap dat traditiegetrouw twee weken later wordt versprongen.

Om 14.00 beginnen de voorrondes. In deze voorrondes krijgen de 48 topspringers, verdeeld over vijf categorieën, drie pogingen om zich te plaatsen voor de finales, waarin nog twee springen gemaakt worden voordat burgemeester Laurens de Graaf van Lopik de prijzen uitreikt.

Bij de mannen boven de 21 jaar, de senioren, maken alle 16 deelnemers een reële kans. Kan oude vos Jaco de Groot nog een keer zijn concurrenten aftroeven? En wat doen Nederlands kampioen Rian Baas en Erwin Timmerarends. In de vrouwencategorie 16-plus, de dames, kan er van alles gebeuren. Het momentum ligt op dit moment bij Demi Groothedde, de leidster in het puntenklassement. Maar Laura Maaijen en Fabiënne Overbeek zullen de titel zeker niet cadeau doen.

Grote favoriet bij de junioren is Reinier Overbeek. De Benschopper is Nederlandse Kampioen én Nederlands recordhouder Ook bij de jongens is er één torenhoge favoriet: Roy Velis. Bij de meisjes is dat Suzanne Mulder.