Laatste orgelconcert in zomerserie

ijsselstein • In de Oude Nicolaaskerk aan het Kronenburgplantsoen 2 geeft Simon Koolen op zaterdag 28 augustus vanaf 14.30 uur het laatste in de reeks zomerconcerten op het Van Vulpenorgel. Op zijn programma – met als thema ’50 jaar Van Vulpenorgel’ - staan composities van Mendelssohn Bartholdy, Rheinberger, Bach en De Jong. Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop wordt tijdens een collecte een vrijwillige bijdrage gevraagd. 
Simon Koolen kreeg als elfjarige zijn eerste orgellessen van Gijsbert Lekkerkerker. In 1991 zette hij zijn orgelstudie voort bij Gerrit Christiaan de Gier in IJsselstein. Sinds 2003 studeert hij orgel bij Cor Ardesch in Dordrecht. In 2005 nam hij deel aan een masterclass improvisatie aan de internationale orgelacademie in Passau (Duitsland). Aan de Schumann Akademie te Utrecht volgde hij een jaar de opleiding klassieke muziek. In 2013 rondde hij met goed gevolg de driejarige PKN-opleiding Kerkmuziek af bij Arie Eikelboom en Jeroen de Haan. Simon Koolen is momenteel organist in Benschop en in de Oude St.-Nicolaaskerk te IJsselstein.
Kijk voor meer informatie op de website: www.vanvulpenorgel-ijsselstein.nl.


Boekenmarkt in
De Schaapskooi

lopik •  In de kelder van Hervormd Verenigingsgebouw De Schaapskooi in Lopik wordt zaterdag 28 augustus weer een boekenmarkt gehouden. Boekenliefhebbers kunnen van 10.00 tot 12.00 uur terecht achter de Nederlands Hervormde kerk aan de Dorpstraat 32 om iets van hun gading uit te zoeken. Ook kunnen er voor het eerst weer spullen voor de jaarlijkse rommelmarkt worden langsgebracht.


GroenLinks-avond energie-overgang

ijsselstein • GroenLinks IJsselstein wil dinsdag 14 september praten over de overgang naar duurzame energie in deze regio. Tijdens de thema-avond in de Ontmoetingskerk aan de Andorrastraat 2 gaat het over wat de regionale energiestrategie RES 1.0 betekent voor IJsselstein. Waar komen mogelijk zonnevelden en windmolens en hoe staat het met de plannen om van het gas af te gaan? Er is ook ruimte voor een gesprek over wat nodig en wenselijk is.
Volgens GroenLinks maken overstromingen, bosbranden en een alarmerend klimaatrapport duidelijk dat er in elk geval haast moet worden gemaakt met het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. De gemeenteraad neemt dit najaar een besluit over de RES 1.0.
De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Aanmelden kan via e-mail: liseth_oosterbroek@hotmail.com.


Nieuwe serie hardlooptrainingen

ijsselstein/lopik • Hardloop- en leefstijlcentrum REactive start in de week van 30 augustus een nieuwe serie hardlooptrainingen in zowel IJsselstein als Lopik. Zowel voor beginners als ervaren lopers is er een passende groep om samen te werken aan een effectieve loopstijl en een beoogde afstand. In de trainingen wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van de looptechniek, variatie in training en blessurepreventie. De IJsselsteinse groep start vanaf het hardloopcentrum aan de Utrechtsestraat 7, de Lopikse groep vanaf sporthal De Wiekslag. Meer informatie en aanmelding: www.reactive.nl.