Achter de schermen bij Pantalone en Kwibus

ijsselstein • Theater Pantalone en Theaterstichting Kwibus houden op zondag 5 september een bruisende open dag: voor iedereen die altijd al heeft willen schitteren op het podium of eens achter de schermen van een theater heeft willen kijken.

De open dag is een uitgelezen moment voor wie interesse heeft om bij Kwibus te spelen of achter de schermen te helpen bij licht en geluid, kleding, organisatie of grime. Of om zich actief in te zetten bij Pantalone als bijvoorbeeld barmedewerker of publieksbegeleider. Bezoekers aan de open dag kunnen onder meer meedoen aan korte workshops toneel, musical en zang, zowel voor jeugd als volwassenen, voorstellingen uit het Sprookjespad bekijken, zich laten grimeren en op de foto gaan met Ciske de Rat. Volwassenen kunnen op verzoek een rondleiding krijgen door het gebouw met uitleg over het maken van voorstellingen door Kwibus. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht door het theater. Wie alle antwoorden goed heeft maakt kans op gratis kaartjes voor de altijd verrassende Sinterklaasvoorstelling door Kwibus later dit jaar.
Pantalone, vernoemd naar een figuur uit de commedia dell 'arte, is indertijd voorgekomen uit de behoefte van vaste bespeler Kwibus om op een vaste locatie te kunnen repeteren en voorstellingen te verzorgen. Pantalone biedt daarnaast ook ruimte aan andere groepen, bands, koren en gezelschappen. Ook worden er cursussen gegeven. Het wordt geheel gerund door vrijwilligers. Pantalone vind je aan de Linnaeusweg 5 in IJsselstein.
De open dag op zondag 5 september is gratis toegankelijk en duurt van 12.00 tot 15.00 uur. Het hele programma staat op

q www.theaterpantalone.nl