Nieuwe edities nu ook in app Het Kontakt

regio • De app van nieuwsblad Het Kontakt is vernieuwd. Door de update staan nu ook de nieuwe edities (Zenderstreeknieuws, IJssel en Lekstreek, Goudse Post, De Molenkruier, Woerdense Courant, Het Kontakt - West Betuwe, Het Kontakt - Tiel en Culemborgse Courant) in de app. Dit geldt zowel voor de online-nieuwsberichten als voor de e-papers. De app van Het Kontakt is beschikbaar voor iOS en Android.


Foute Zomerfeest mogelijk later

ijsselstein • Tot teleurstelling van vele liefhebbers kan het Foute Zomerfeest op vrijdag 3 en zaterdag 4 september vanwege de corona-beperkingen niet doorgaan. Organisator MiddenHolland Evenementen beraadt zich over een alternatief. De voorkeur gaat uit naar een latere datum dit jaar. Volgens de organisatie is zij inmiddels goed op weg om in overleg met de gemeente IJsselstein, artiesten en facilitaire partners een nieuwe datum in te plannen. Reeds gekochte kaarten blijven geldig. 
Overigens hebben organisatie, artiesten en fans zich zaterdag niet onbetuigd gelaten tijdens de Unmute Us-demonstratie in Utrecht.


Schaakmiddag voor kinderen

ijsselstein • In de Kloosterspeeltuin aan het Anna van Burenpad 1 in IJsselstein kunnen kinderen vanaf groep 3 van de basisschool kennismaken met het fascinerende schaakspel. Kom gezellig meedoen op woensdag 1 september van 15.00 tot 16.00 uur aan de openbare schaaktafels bij de speeltuin, of kom kijken en leer de eerste beginselen. Deelname is gratis. Iedereen die mee wil doen dient zich vooraf per e-mail aan te melden bij: schakenijsselstein@gmail.com.


Meepraatavond aardgasvrije stad

ijsselstein • De gemeente IJsselstijn belegt woensdag 15 september een eerste interactieve online inwonersavond ‘Op weg naar een aardgasvrij IJsselstein'. Ook IJsselstein wil na 2050 geen aardgas meer gebruiken en daarom nu al in gesprek gaan met inwoners om de juiste keuzes te maken. Het doel is dat de veranderingen realistisch, haalbaar en betaalbaar zijn voor gemeente en inwoners. Er wordt ook aandacht besteed aan duurzame buurtinitiatieven en ondersteuning door de Stichting Buurkracht. Belangstellenden voor de avond kunnen zich aanmelden via: www.jouwhuisslimmer.nl/ijsselstein.