Blijdschap in het Hollandse kamp.
Blijdschap in het Hollandse kamp. Foto: Erik van Kordelaar

Friezen hebben het nakijken in Vlist

vlist/regio • De ruime overwinning van het Hollandse team tijdens de jaarlijkse tweekamp was niet verwacht. De ervaring op de Vlisterschansen zorgde dat de Hollandse springers beter omgingen met de stevige wind dan de Friezen en de winst pakten in alle categorieën.

Man van de wedstrijd werd Thomas van Midden uit Vlist die twee supersprongen afleverde van 20.66 en 20.78 meter. Ook Suzanne Mulder uit Vlist sprong bij de meisjes de verste afstand met 15.41 meter. Dit was zelfs verder dan de verste afstand bij de dames van Demi Groothedde. De Jaarsveldse kwam tot 15.14 meter. Wouter van Midden met 19.34 en Lukas van Eijk met 18.54 meter, beiden uit Vlist, zorgden al voor een stevige voorsprong van ruim 5 meter bij de eerste seniorengroep. De meisjes en jongens boekten nipte overwinningen, mede door luide aanmoedigingen van de 500 toeschouwers. 
De junioren maakten het nog spannender. Na vier sprongen bleken de Hollanders slechts 0.22 meter verder te hebben gesprongen. Daarbij was de bijzondere sprong van Hidde van Dam de grote verrassing. Met 19.14 meter verbeterde hij zijn persoonlijk record. De tweede seniorengroep, aangevoerd door Thomas van Midden, maakte het karwei af. Het uiteindelijke verschil van 11.55 meter over alle sprongen gemeten bleek historisch groot.