Lucas van Eijk was in Linschoten de verrassende winnaar.
Lucas van Eijk was in Linschoten de verrassende winnaar. Foto: PB Holland

Lucas van Eijk winnaar in Linschoten

linschoten/lopikerwaard • Met een uur vertraging door een flinke regenbui kon de Van Vliet Caravans Cup toch nog gesprongen in Linschoten. 

Het zonnetje kwam door en in de diverse categorieën ontstond zaterdag een spannende wedstrijd. Door de vertraging koos de wedstrijdleiding er voor om alleen de voorrondes te springen. Lucas van Eijk uit Haastrecht  zette verrassend met 19.93 meter de verste afstand van de dag neer.

Uiteindelijk sprong Wouter van Midden uit Vlist zich met een afstand van 19.85 meter bij de senioren naar het zilver, waardoor Haastrechter Ricardo Faaij genoegen moest nemen met brons. Jaco de Groot uit Kamerik, Erwin Timmerarends uit Bodegraven en Thomas van Midden uit Vlist hadden deze keer het nakijken.

Bij de dames was het een spannende wedstrijd met vier dames over de 14 meter, waarvan er drie binnen twee centimeter van elkaar beleven. Demi Groothedde uit Jaarsveld en Julia van Eijk - Haastrecht -  sprongen beiden 14.02. Doordat de tweede afstand van Van Eijk verder was dan die van Groothedde was het goud voor haar. Fabiënne Overbeek (Benschop) kwam met 14.00 meter weliswaar heel dicht in de buurt, maar moest genoegen nemen met een vierde plaats. Zij verloor daardoor de leiding in het klassement aan Demi Groothedde.

Ook bij de junioren ontstond er een spannende strijd om de prijzen. Klassementsleider Reinier Overbeek uit Benschop sprong naar 19.78 en pakte de dagtitel. Bij de jongens won Roy Velis - Benschop - de wedstrijd met 15.93 meter. Bij de meisjes wist Suzanne Mulder (Vlist) opnieuw de wedstrijd te winnen, nu met 13.53 meter.