Over zwerven en schrijven

regio • Met ruim twintig activiteiten sluit de Herman de Man-maand de laatste week af. Het aanbod varieert van vertelvoorstellingen, trekvaarten, stadswandelingen tot adressen waar boeren vertellen hoe ze klimaatslim op hun bedrijven te werk gaan, en bezoeken aan een eendenkooi en het imposante Dijkhuis aan de Lek.
De Herman de Man-maand begon in IJsselstein met het Groot Dictee. De maand sluit ook in deze plaats af. Nu met een Zwerverswandeling op zondag 8 augustus, die om 14.00 uur start vanaf het Fulcotheater. De bedelaarsroman 'De kleine wereld' van Herman de Man inspireerde de Historische Kring tot deze wandeling.
Voor enkele activiteiten is reserveren noodzakelijk. Zoals voor de rondleidingen, in IJsselstein, maar ook voor het DijkhuisJaarsveld, het bezoek aan de eendenkooi in Montfoort of het wandelarrangement in combinatie met een van de oudste stadhuizen in Montfoort. Op vrijdag verzorgt de schipper van kleivlet De Avontuur een retourtje Linschoten-Woerden.
Voor wie houdt van snuffelen op een rommelmarkt en een boek van Herman de Man wil scoren, kan het best eens aangaan op de Anna's Hoeve in Oudewater op vrijdag- en zaterdagochtend.

Fietsroutes

Wat blijft zijn de fietsroutes door de Lopiker- en Krimpenerwaard. De vijf routes gaan door het Land van Herman de Man, de vierhoek IJsselstein, Schoonhoven, Gouda en Woerden. En komen voorbij plekken die met De Man zelf te maken hebben. Omdat ze een rol spelen in een van zijn romans, omdat hij er zelf gewoond of gewerkt heeft of omdat er opnames plaatsvonden voor de tv-serie Het wassende water in de jaren tachtig.

Het volledige overzicht van de laatste week staat op

q www.hermandeman.nl