Verhalenwedstrijd Herman de Man

regio  • Stijn Streuvels, Antoon Coolen, Anne de Vries en natuurlijk Herman de Man worden geroemd als schrijvers van literaire streekromans. Sinds de Tweede Wereldoorlog is in het genre streekroman de maatschappijkritische toon verdwenen. De organisatie van de regionale Herman de Man-maand doet daarom een poging om het oorspronkelijke karakter van het streekverhaal in ere te herstellen met de verhalenwedstrijd ‘Nog niet‘.
Herman de Man sloot iedere roman af met de woorden ‘Nog niet’. Dit moet daarom ook de titel worden van ieders ingezonden verhaal. ‘Nog niet’ betekende dat De Man vond dat hij nog niet het boek geschreven had dat hij wilde schrijven; nog niet het niveau bereikt had dat hij wilde bereiken. De organisatie is erg benieuwd naar de inzendingen en ieders inventieve draai aan invulling van deze woorden ‘Nog niet’.

De opdracht is het schrijven van een eigentijds verhaal van 1.500 woorden dat zich afspeelt in het Land van Herman de Man, de Lopiker- en/of de Krimpenerwaard. De winnende verhalen worden samengebracht in een verhalenbundel.  Inzenden kan tot uiterlijk vrijdag 8 oktober 12.00 uur. 

Eén van de eisen van deze wedstrijd is: breng de streek herkenbaar in beeld met het taalgebruik van Herman de Man, waarbij feiten en gebeurtenissen in de streek wel moeten kloppen. De jury, onder voorzitterschap van Herman de Man-biograaf Gé Vaartjes, let op de couleur locale, mentaliteit van de streek, stijl, inventiviteit en of het thema prikkelt. Iedereen mag slechts één verhaal inzenden. Uit de inzendingen kiest de jury drie winnaars. De winnaars van de schrijfwedstrijd worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op maandag 8 november. Meer informatie en een filmpje over deze verhalenwedstrijd staan op www.hermandeman.nl/verhalenwedstrijd.