De trieste aanblik van wat restte na een botsing met fatale gevolgen. Foto: Roy Verkerk - JSMultimedia
De trieste aanblik van wat restte na een botsing met fatale gevolgen. Foto: Roy Verkerk - JSMultimedia

Noodlottig ongeval schokt IJsselstein

ijsselstein • In IJsselstein, en ook daarbuiten, is geschokt gereageerd op de dood van de twee jonge broers, die vrijdagavond om het leven zijn gekomen bij het noodlottige auto-ongeluk op de Weg der Verenigde Naties. Veel plaatsgenoten betuigen hun medeleven op diverse sociale media en wensen de nabestaanden heel veel sterkte.  Dat deden ook de IJsselsteinse voetbalverenigingen IJFC en VVIJ en de Amsterdamse voetbalclub Ajax.

Het ongeluk gebeurde op de Weg der Verenigde Naties ter hoogte van de Kamerlingh Onneslaan toen een taxibusje en de personenauto met de twee broers frontaal op elkaar botsten. De personenauto zou volgens de politie op de verkeerde weghelft zijn beland en op de taxi zijn gebotst. De personenauto auto kwam uit de richting van het Shell-station en reed in de richting van het Nelson Mandelaplein. Het taxibusje kwam uit de tegenovergestelde richting. De 18-jarige Isay Gesser en de 16-jarige Noah, jeugdvoetballer bij Ajax, overleden aan hun verwondingen. De bestuurder van de taxi is naar het ziekenhuis vervoerd, maar heeft geen ernstige verwondingen.
Voetbalvereniging IJFC meldt op haar website diep geraakt te zijn door deze trieste gebeurtenis. Isay en Noah begonnen bij IJFC hun carrière in respectievelijk de F1 en de E1. ''Gezien hun exceptioneel talent en motivatie bleef dit niet onopgemerkt waardoor hun verblijf op Groenvliet beperkt bleef tot enkele seizoenen. Isay keerde twee jaar geleden terug op het vertrouwde en warme IJFC- nest en speelde in de JO19-1. De liefde voor het spel bracht ook Noah regelmatig ‘thuis’ als hij in zijn vrije tijd aan zijn balgevoel en conditie kwam werken. We gaan ze beide enorm missen.''

Ook bij VVIJ is het trieste nieuws als een klap binnengekomen. Noah heeft tot 2012 bij VVIJ gevoetbald en Isay speelde vorig seizoen bij VVIJ in de O19-1. Hij zou komend seizoen de overstap maken naar de senioren. De vereniging omschrijft Isay als een leuke, vrolijke jongen die altijd klaar stond voor zijn teammaten. ''Hij karakteriseert zich als een harde werker en iemand die de mouwen op stroopt en voorop in de strijd gaat. De energie die hij gaf is een voorbeeld voor velen! Het zal een groot gemis zijn om zijn glimlach niet meer op het sportpark te zien! Wij wensen zijn familie, vrienden en teamgenoten heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies! Zijn teamgenoten worden opgevangen door de trainers. Voor hun is er de mogelijkheid om samen te komen om het verdriet te delen en hun hart te luchten over het verschrikkelijke nieuws.''


Noah speelde sinds 2018 voor Ajax. Dit seizoen zou hij onderdeel uitmaken van Ajax O17. Bij de oefenduels van Ajax 1 en Jong Ajax is stil gestaan bij het nieuws. Er is een minuut stilte gehouden voor de wedstrijden van start gingen en de Ajacieden droegen rouwbanden. Op sportcomplex De Toekomst  hingen de vlaggen halfstok.