Pak slaag voor Montfoort SV’19, Benschop pakt belangrijk punt en ander voetbal

Sport 590 keer gelezen

VVIJ (zo) stevent af op nacompetitie

Zondagtweedeklasser VVIJ verloor in Amsterdam de midweekse wedstrijd tegen kampioenskandidaat SV De Meer met maar liefst 7-1. Als pleister op de wonde gaf de trainer van de thuisclub een compliment aan de spelers van de IJsselsteinse zondagtweedeklasser: ,,Zij voetbalden leuk en probeerden ons echt onder druk te zetten. Het is echt een betere ploeg dan de uitslag en de stand op de ranglijst doen vermoeden.”

,,Het klink raar, maar we speelden echt niet slecht,” aldus interim-trainer Mo Touh. ,,Het was zaak om niet te snel op achterstand te komen, wat helaas wel gebeurde. We bleven met lef spelen en kregen zelfs een kans op de gelijkmaker. De Meer beschikt over twee spelers met grote kwaliteiten, die het verschil kunnen maken. Dat deden zij dan ook. Casper Baggen scoorde bij een 4-0 achterstand onze eretreffer. Ons rechtstreeks handhaven gaat moeilijk worden. We hopen met vertrouwen de nacompetitie in te gaan door in onze drie laatste wedstrijden ons beste spel te laten zien.”

Zowel het zaterdag- als het zondagelftal waren vrij het afgelopen weekeinde.

Pak slaag voor Montfoort SV’19

Montfoort SV’19 verloor in Leusden met 6-2 van Roda’46. De thuisclub nam het initiatief en kwam snel op voorsprong. Emrie Bakker kon op aangeven van Nicolaï Verbiest de gelijkmaker scoren. Daarna kwamen de Montfoorters er niet meer aan te pas. Roda’46 bracht voor rust de marge al op drie goals. In de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Nadat uitblinker Narsim Barkoki zijn vierde treffer maakte, deed Timo Bakker nog iets terug. Oud-prof Berry Powel (De Graafschap, FC Groningen, red.) had namens Roda’46 het laatste woord.

Benschop pakt belangrijk punt

Benschop speelde met 2-2 gelijk tegen nummer drie Maarssen, dat pas in de laatste minuut vanaf de penaltystip de gelijkmaker scoorde. De gasten, die meer kansen kregen dan de thuisclub, namen voor rust een 0-1 voorsprong. Dankzij twee goals van Jimmy Vendrig kwam Benschop verrassend op voorsprong. ,,Maarsen bleef slordig met zijn kansen omgaan,” vertelde Benschop-trainer Marten Boverhof. ,,We hadden pech dat de arbiter ons geen strafschop gaf, toen een van mijn aanvallers in het zestienmetergebied onderuit gelopen werd. Het was dan ook zuur, dat Maarssen er wel een kreeg. Dinsdagavond spelen we in IJsselstein opnieuw tegen IJFC, dat in het eerdere door ons verloren duel een niet-speelgerechtigde spelers had opgesteld.”

IJFC deelt de punten

IJFC speelde op sportpark Groenvliet met 2-2 gelijk tegen Delta Sports’95 uit Houten. De IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser, die in de hoek zit waar de klappen vallen, kwam via een rake kopbal van Traves Wright op voorsprong. De eerste keer dat Delta Sports gevaarlijk werd voor rust, stond een aanvaller op de juiste plek om de gelijkmaker te scoren. In de tweede helft ging de strijd gelijk op. De gasten leken op weg naar de winst, toen een hard schot IJFC-doelman Kyran Buisman kansloos liet. Een benutte strafschop van Robin Dambruck – toegekend wegens hands van een Houtenaar – bracht IJFC weer langszij. In de spannende slotfase kregen de IJsselsteiners geen grote kansen meer. Dinsdagavond komt Benschop op bezoek.

SV Lopik speelt Desto na rust van de mat

Na twee nederlagen op rij versloeg SV Lopik het op de derde plaats staande Desto uit Utrecht met 5-1. In een gelijkopgaand begin kwamen de gasten onverwachts op voorsprong. Binnen vijf minuten waren de rollen omgekeerd dankzij twee goals van Thomas Bakker. ,,De tweede helft begonnen we goed,” aldus Lopik-trainer Marc Imandt. ,,Gianni de Bruin bracht de marge op twee. Als we doen waar we goed in zijn, dan kunnen we bijna elke ploeg aan. Aangezien mijn team toe was aan een goed resultaat, bleven we Desto onder druk zetten. Patrick Broekhuizen was nog twee keer doeltreffend. Met deze zege speelden we ons definitief in veiligheid.”

SPV’81 steelt de punten in Gouda

SPV’81 versloeg in Gouda verrassend het ervaren GSV met 0-1. De thuisclub was de betere ploeg, maar vond in de afwerking steevast de Polsbroekse doelman Jeroen Bot op zijn weg. SPV’81 loerde op de counter en had succes toen Stijn Achterberg een doelrijpe kans, die ontstond na een razendsnelle uitval, verzilverde. ,,GSV bleef de bal in ons zestienmetergebied pompen, maar mijn doelman pakte alles. Ons verdedigend spel konden sommige Gouwenaren niet waarderen. Als je wilt winnen van een betere tegenstander kun je soms niet anders. De punten hebben we gestolen, maar tellen wel mee in ons voordeel.”

Koploper Haastrecht te sterk voor Cabauw

Cabauw verloor op eigen veld met 0-3 van lijstaanvoerder Haastrecht. De gasten openden na een kwartier spelen de score, waarna de thuisclub van zich ‘afbeet’. Paal en lat stonden echter de vermeende gelijkmaker(s) van Stan van Bemmel en Milan Streng in de weg. De vrijwel zekere toekomstige kampioen Haastrecht besliste de strijd nog voor rust door twee keer te scoren. In de tweede helft speelde Haastrecht de wedstrijd rustig uit. Cabauw was dit keer niet bij machte om de koploper net als in de uitwedstrijd, die in 2-2 eindigde, het moeilijk te maken.

Linschoten houdt stand tegen koploper Woerden

Linschoten speelde in en tegen Woerden met 2-2 gelijk. Jordi de Vormer zette op aangeven van Jelle Baars de Linschotenaren al snel op voorsprong. De thuisclub, die beter ging spelen, kon aanvallend lange tijd geen vuist maken. Een stuiterbal verraste de Linschotense defensie vlak voor rust. Een Woerdenaar kopte de bal over de uitkomende Eric Nell tegen de touwen. In de tweede helft profiteerde Nick de Kort doeltreffend van de ruimte die hij kreeg. Nadat Dion Braakensiek de bal van de eigen doellijn trapte, kwam Woerden een kwartier voor tijd langszij. De Linschotenaren baalden van het onsportieve gedrag van de Woerdense vlagger die – in hun ogen - een aantal keren ten onrecht voor buitenspel vlagde.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10