Nipte zege Montfoort SV’19; off day SV Lopik, en ander voetbal in de regio

Sport 607 keer gelezen

IJSSELSTEIN / MONTFOORT / LOPIK • Het voetbaloverzicht van afgelopen weekend

Nipte zege Montfoort SV’19

Montfoort SV’19 pakte in en tegen Almkerk de volle winst dankzij een nipte 1-2 zege. De thuisclub, die laatste staat en nog zonder zege is, liet de Montfoorters het spel maken. Het veldoverwicht kon het elftal van Theo de Boon, dat de bal rustig liet rondgaan, voor het rustsignaal slechts uitdrukken door een goal. Don Mimpen kopte raak uit een hoekschop. In de tweede helft kwam Almkerk langszij, toen een aanvaller de bal na een afgeslagen hoekschop in een keer op zijn slof nam en raak schoot. De Almkerkers gingen voor de winst, maar Montfoort SV’19 dacht daar anders over. Bart Roelofs rondde een een-tweetje met Christian Perrier doeltreffend af. Montfoort SV’19 haakt aan in het linkerrijtje.

Offday SV Lopik

SV Lopik verloor in Utrecht met 6-1 van DSVU en verloor de leidende positie in de tweede periode. ,,Wij zaten geen moment in de wedstrijd,” verklaarde SV Lopik-trainer Mark Imandt. ,,We werden negentig minuten overklast. Na vijf zeges op rij was van onderschatting geen sprake. Ik heb een jong elftal onder mijn hoede en zo’n zeperd kan er gewoon een keer tussen zitten. Bij een 6-0 stand redde Thijs Beekhuizen de Lopikse eer.”

Cabauw fors onderuit

Cabauw verloor in en tegen Stolwijk met maar liefst 10-3. De thuisclub had roerige weken achter de rug na het plotselinge overlijden van zijn assistent-trainer. Vanaf de aftrap gaf een gemotiveerd Stolwijk vol gas. Na 21 minuten spelen was de stand al 6-1. ,,Ik had mijn ploeg nog zo gewaarschuwd, dat een club die zoiets meemaakt boven zichzelf kan uitstijgen,” vertelde Cabauw-trainer Herman Verrips na afloop. ,,Bij de 2-1 van Stan van Bemmel had ik nog hoop, maar die was snel vervlogen. We gaven de goals gemakkelijk weg. Met hetzelfde elftal speelden we onlangs 2-2 tegen koploper Haastrecht. Vandaag klopte het van geen kant.”

Stan van Bemmel (2x) en Nik Jongbloed scoorden voor Cabauw.

SPV’81 doet goede zaken

SPV’81 won in en tegen Moordrecht het belangrijke duel om afstand te nemen van de vier onderste degradatieplekken met 1-2. De Polsbroekenaren waren een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. Stijn Achterberg zette SPV’81 na een steekpass van Hakim Taounza op voorsprong en verdubbelde kort daarna de marge. ,,Er werden nog twee goals van ons afgekeurd vanwege vermeend buitenspel,” merkte SPV-trainer René Eyra op. ,,In de tweede helft startte Moordrecht opportunistisch en kwamen zij terug in de wedstrijd. Echt moeilijk kregen we het niet.”

VVIJ (za) verslaat Nederhorst

Zaterdagvierdeklasser VVIJ won op eigen veld met 3-1 van Nederhorst en stijgt naar de derde plaats op de ranglijst. Jusuf Jonuzov zette de thuisclub op voorsprong, waarna de bezoekers een grote kans op de gelijkmaker lieten liggen. Lowen van Ee trapte de bal van de doellijn. ,,In de tweede helft waren we de betere ploeg en maakten we het verschil,” aldus VVIJ-trainer Mo Touh. ,,Jusuf Jonuzov en Max Groenendijk brachten de marge op drie. Een misverstand in de defensie leidde de eretreffer van Nederhorst in. Dat was jammer, maar desondanks zijn we goed op weg naar een spannend competitieslot.”

Het zondagteam van VVIJ kwam in Amsterdam tegen DCG niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De tweedeklasser blijft in de gevarenzone staan.

Linschoten aan verkeerde kant score

Linschoten verloor met 3-4 van NSV’46 uit Noorden. In de slotfase kwam de thuisclub sterk terug. Binnen een minuut schoot Joey van Kouwen na een misverstand in de Noordense defensie de Linschotenaren op voorsprong. Nog voor de rust wisten de gasten de rollen om te draaien door twee keer te scoren. In de tweede helft liep NSV’46 weg naar 1-4. Een fraaie goal van invaller Benjamin Borst en een benutte strafschop van Tom Mooij bracht de spanning terug, maar een punt zat er niet meer in.