Volleyballers Vives pakken opnieuw volle buit in Limburg

Sport 363 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Voor het eerst dit seizoen kon Vives met een volledig fitte wedstrijdselectie naar een wedstrijd gaan. Geen blessures of positieve coronatesten dit keer. Dus 12 man die inzetbaar waren, althans dan moet niemand zijn volleybalschoenen vergeten…

De tegenstander was het Limburgse VC Limac uit Linne. In de thuiswedstrijd werd er met 4-0 gewonnen van de middenmoter. VC Limac was gebrand om revanche te nemen voor dit verlies en had zicht tot doel gesteld om de aanvalslinie van de IJsselsteiners te stuiten met een sterk blok.

In een goedgevulde en sfeervolle sporthal startte coach Langendoen met dezelfde basisopstelling als afgelopen wedstrijd: S. Hoogendoorn, Lappee, Van der Veen, Van der Schans, Van Kesteren, Bakker en libero Streng. Op service van Hoogendoorn schoot Vives goed uit de startblokken en pakte direct een gaatje van 5 punten. Daarna volgde een periode van een gelijk opgaande strijd waarbij beide ploegen veel strijdlust en power het veld in brachten. Op de service van Van Kesteren wist VIVES echter het definitieve gat te slaan, waarna de eerste set met 18-25 naar de ploeg uit IJsselstein ging.

Dat een set winnen nog niet voldoende was om de heren uit Linne te doen knakken, bleek in het begin van de tweede set. Waarbij VC Limac een 4-0 voorsprong nam na een sterke serviceserie. Wat hij kan, kan ik ook moet Hoogendoorn gedacht hebben, want op zijn service verdween de voorsprong van de Limburgers als sneeuw voor de zon en werd de achterstand omgezet in een 4-8 voorsprong voor de IJsselsteiners. Hierna kon Vives haar vertrouwde aanvalsspel spelen met veel scores over zowel de buitenkanten als de middenas. Als er al iets van een antwoord kwam van de thuisploeg, was daar altijd nog de verdediging aan de kant van Vives onder leiding van Streng die veel ballen van de grond wist te halen. Na wederom een goede serviceserie van Hoogendoorn stond er dezelfde setstand op het scorebord als in de eerste set (18-25).

Ook in set 3 kreeg het uitgelaten publiek een mooi potje volleybal te zien. Van servicegeweld tot aan lange rally’s, ook in deze set kwamen alle facetten aan bod. Het spelbeeld was echter niet anders deze set. Ditmaal was het Van der Schans die met een goede serviceserie een beslissend gaatje wist te slaan. Ook invallers T. Bunnik, Houwink en J. Hoogendoorn droegen hun steentje bij aan deze set die met 19-25 naar VIVES ging.

Zat er dan nog iets in voor de thuisploeg? Al vroeg in de vierde set werd het antwoord op die vraag duidelijk. Sjoerd Hoogendoorn serveerde Vives naar een 0-5 voorsprong, waarna het verzet van de Limburgers gebroken was. Voor coach Langendoen om wat meer door te wisselen en zo konden Thijme Bunnik, Houwink, Jacco Hoogendoorn en Heemstra ook speelminuten maken. Omdat in de derde set VC Limac een puntje meer had gemaakt dan in de sets ervoor, werd het gemiddelde in de laatste set rechtgetrokken met een 17-25 overwinning.

Zodoende blijft VIVES nog zonder setverlies in 2022 en gaat het aan kop met 56 punten uit 12 wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is op 5 maart, dan speelt het weer voor het eerst in drie-en-een-halve maand thuis in de eigen IJsselhal.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37