Lidi Langerak pensioneert, maar vindt het spijtig dat haar zaak niet overgenomen mag worden.
Lidi Langerak pensioneert, maar vindt het spijtig dat haar zaak niet overgenomen mag worden. Foto: Lysette Verwegen

Lidi met pensioen na 20 jaar in de bloemen

Algemeen 3.443 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Na 20 jaar in de bloemen gaat Lidi Langerak echtgenoot Arie van de Jumbo achterna: “Tijd voor pensioen”, lacht ze. 

Zeven jaar was ze het gezicht van haar bloemenzaak Bloem van Li.La. in winkelcentrum Achterveld. Een overname zat er tot haar spijt en die van haar klanten niet in: “Ik had zelfs twee opvolgers gevonden, maar een derde partij maakte opvolging onmogelijk omdat ze plannen hebben met dit vastgoed. Best jammer, want ik heb hier altijd een goedlopende zaak gehad, die ik in steeds verder kon uitbouwen.”

Het spijt haar vooral voor de trouwe klanten. “Zij kwamen voor de kwaliteit en om zelf hun boeketten samen te stellen, de speciale opdrachten, rouw- en trouwwerk, de bezorging en voor kleine woonaccessoires en cadeautjes. Ze vonden het een voordeel dat het allemaal dichtbij mogelijk was en ze er niet voor de stad in hoefden.” En er was een leuke samenwerking: “Met Zuccotto, waarvan ik chocolaatjes verkocht. Bloemen en chocolade zijn een leuke combinatie.”
Het werken met bloemen is een familietrekje: “Mijn zus houdt van tuinieren en mijn moeder was altijd met bloemen bezig. Vanaf mijn trouwen, 47 jaar geleden, heb ik ook altijd bloemen in huis gehad.”

Zwaar werk

Haar passie heeft ook een keerzijde: “Het is best zwaar werk: de hele dag staan, met emmers sjouwen... Mijn lijf begon wat te protesteren. En mijn schoenen zijn versleten.” Letterlijk, zoals te zien is op haar Facebookpagina. Eigenlijk had ze gelijk in januari met Arie’s afscheid van de supermarkt willen stoppen, maar door corona heeft ze pas deze week de deur definitief gesloten. “Maar ik heb het fantastisch gehad; vanaf het begin in de bloemenhoek van de supermarkt tot nu toe. Ik heb fijn personeel gehad en ik ben blij met de klanten die dit ook mogelijk hebben gemaakt.” Lidi gaat nu eerst alles afronden en een beetje uitrusten. “Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt.” Stilzitten is er voor haar niet bij.

Lysette Verwegen

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10