Wethouder Yolan Koster-Dreese en Jack Hazen van Pellikaan Bouwbedrijf ondertekenen de overeenkomst voor het Kindcentrum Montfoort.
Wethouder Yolan Koster-Dreese en Jack Hazen van Pellikaan Bouwbedrijf ondertekenen de overeenkomst voor het Kindcentrum Montfoort. Foto: Gemeente Montfoort

Ontwerp Kindcentrum Montfoort officieel van start

Algemeen 515 keer gelezen

MONTFOORT • Yolan Koster-Dreese, wethouder gemeente Montfoort, en Jack Hazen, commercieel directeur Pellikaan Bouwbedrijf, hebben de overeenkomst ondertekend om te starten met het ontwerp en de bouw van het nieuwe Kindcentrum Montfoort. Een belangrijke stap in de realisatie van een nieuw gebouw voor drie basisscholen en kinderopvang. 

De ondertekening is het startschot om te komen tot een definitief ontwerp. Als alles volgens plan gaat, start de bouw komende zomer en wordt het kindcentrum bij aanvang van het schooljaar 2023-2024 in gebruik genomen.
De basisscholen Graaf Jan van Montfoort, Howiblo en de Hobbitstee krijgen hiermee een nieuw onderkomen. Samen met KMN Kind&Co gaan ze Kindcentrum Montfoort vormen. Een plek waar elke organisatie zijn identiteit kan uitdragen en waar door intensivering van de samenwerking en het gezamenlijk gebruik van ruimtes bijzondere activiteiten kunnen worden aangeboden. De nieuwe locatie is de zogenoemde ‘voormalige Hoflandschool’, aan de Parklaan in Montfoort naast de tennisvereniging en de hockeyvelden.

De centrale hal van Kindcentrum Montfoort wordt het hart van het nieuwe gebouw, met daarin gedeelde en gezamenlijk te gebruiken ruimten zoals een atelier, speelzalen, een centrale keuken en het springlab. Vanuit de centrale hal is er een verbinding naar de scholen en opvang, die ook aan de buitenkant een eigen ingang hebben. De onderbouwruimtes zijn direct verbonden met het centrale hart op de begane grond, de bovenbouw heeft een eigen entree naar de eerste verdieping.
Wethouder Koster kan niet wachten tot de kinderen straks gebruik kunnen maken van hun nieuwe gebouw. “Eerlijk is eerlijk: het heeft best lang geduurd. Maar het tempo zit er nu goed in. Deze ondertekening is een belangrijke en grote stap.”

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09