Vives pakt volle winst bij herstart competitie

Sport 447 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het eerste herenteam van Vives mocht zich bij de herstart van de competitie opmaken voor een verre uitwedstrijd in het Limburgse Reuver. Bij binnenkomst herinnerde de barman ons er fijntjes aan dat we hier in een welgesteld dorp waren beland sinds de postcode oudejaarstrekking hun ten deel viel. Met dollartekens in onze ogen lieten wij doorschemeren dat wij voor de juiste prijs best een setje zouden willen laten schieten, maar helaas bleken deze Limburgers principiëler dan hun provinciebestuur en hielden ze de hand op de knip.

Het had weinig gescheeld of we hadden voor het eerst dit seizoen met een volledig fitte selectie kunnen aantreden in de wedstrijd tegen de hekkensluiter. Jammer genoeg moest Peter voor zichzelf en het team bederven, en ging hij maandag door zijn enkel. De basis bestond daarom uit de volgende namen: S. Hoogendoorn, van Kesteren, Lappee, van der Schans, Bakker, van der Veen en Streng.

In de 1ste set schoot Vives uit de startblokken en het liep snel uit naar een 12-19 voorsprong. Deze voorsprong werd goed uitgespeeld waardoor de set met 17-25 naar de IJsselsteiners ging.
Ook in de 2e set liet Vives er geen gras over groeien en liet het zien waarom VIVES bovenaan staat en Revoc de rode lantaarn in bezit heeft, 15-25.

In de 3de set behield Vives gedurende de set een kleine voorsprong. De concentratie zakte echter weg waardoor de mannen uit Reuver nog gevaarlijk dichtbij kwamen. Gelukkig liet Sjoerd Hoogendoorn zien waarom hij nog altijd een van de betere volleyballers van het land is, en sloeg het setpoint geroutineerd binnen.
Vives had in het begin van de 4de set nog niet goed op orde, even was er zelfs een achterstand van 3 punten. Gelukkig had Niels Bakker net op tijd uitgevogeld hoe zijn sprongservice ook alweer moest, en scoorde prompt 2 aces. Zodoende was de geest weer in de fles, en liepen de heren soepeltjes uit naar een 4-0 overwinning, 20-25.
Zo vertrokken de heren uit het Limburgse land met 5 wedstrijdpunten maar konden ze fluiten naar enige compensatie voor de dure benzine.

Door de vele corona besmettingen was dit de enige wedstrijd die dit weekend in de 1ste divisie werd gespeeld. Hierdoor lopen de mannen 5 punten uit op de concurrentie en is de voorsprong nu 12 punten met een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week vertrekken de heren richting Rotterdam, daar staat om 16:00 de wedstrijd tegen de andere hekkensluiter, Volley Zuid, op het programma.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 5 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 6 uur geleden
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 7 uur geleden
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 15 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 21 uur geleden
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13