Stein de Wit in actie tijdens het NK.
Stein de Wit in actie tijdens het NK. Foto: FocusbyHanneke

Verdienstelijke resultaat voor schaatser Stein de Wit bij NK A-Junioren

Sport 863 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Zonder publiek is afgelopen weekend in Groningen een Nederlands Kampioenschap Langebaan schaatsen voor Junioren A verreden. Er waren titels voor de afstandskampioenen op de 500, 1000 en 1500 meter én de titel Nederlands Kampioen Allround. Zowel op de 500 als op de 1000 meter wist Stein de Wit (17) uit IJsselstein een 4e plaats te bemachtigen.

Uiteindelijk werden alle vier de titels gewonnen door Joep Wennemars (19). Via een livestream konden familie, vrienden en belangstellenden de verrichtingen van de toppers van morgen volgen.

Een corona-besmetting op eerste kerstdag verstoorde de voorbereiding op dit kampioenschap voor Stein. In plaats van te trainen zat hij in isolatie tijdens de cruciale voorbereidingsweek tussen kerst en Nieuwjaar. Dat vrijwel zijn hele team besmet was, maakte dat ook het mentale behoorlijk onder druk kwam te staan: “Je zit de hele dag met iedereen mee te leven, weet wat we er met z’n allen voor hebben gedaan en hoopt dat iedereen er toch door weet te komen”, aldus de Wit. 

Uit de resultaten van het hele wedstrijdweekend is af te leiden dat zijn ploeggenoten van het KNSB Talent Team Midden-Oost de quarantaine periode een stuk minder goed waren doorgekomen dan Stein. Zijn resultaten op de 500 en 1000 meter waren daardoor niet alleen voor de jonge schaatser een opsteker, maar werden ook door zijn teamgenoten met gejuich ontvangen.

Op de 1500 meter kon Stein geen potten breken. Met een tijd die maar nauwelijks boven zijn persoonlijk record lag - en dus eigenlijk een sterke race was - kwam hij niet verder dan een 21e plaats op die afstand.

De komende weken traint Stein met zijn team ter voorbereiding op het NK Sprint voor Junioren dat op 19 en 20 februari in Enschede gehouden wordt. Doel voor die wedstrijd is eenvoudig: “zo dicht mogelijk tegen het podium en het liefste erop”, aldus het schaatstalent dat gespecialiseerd is in de kortere afstanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10