Dennis en Jaap Schimmel (midden) delen uit.
Dennis en Jaap Schimmel (midden) delen uit. Foto: Lysette Verwegen

Steuntje in de rug voor verenigingen dankzij actie Plus J. Schimmel

Algemeen 856 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Negenentwintig verenigingen hebben meegedaan met de actie ‘Spaar je club gezond’ van Plus. Van begin september tot half november kregen klanten bij elke tien euro aan boodschappen een sponsorpunt, om te sparen voor hun favoriete club. En dat leverde Jaap Schimmel een ‘rekening’ op van veertigduizend euro, naar rato te verdelen onder de deelnemende clubs. 

De uitreiking van de cheques was gepland met een gezellige avond in het Fulcotheater. Dat kon wegens de coronamaatregelen niet doorgaan, dus besloten Jaap en zoon Dennis om de grootste cheque vrijdag symbolisch feestelijk uit te reiken, met koffie, en de winnaar in het zonnetje te zetten. Hoewel: winnaar? Iedere club is winnaar met een bijdrage variërend van 351 euro voor CRM Deo Datus tot 5.088 euro voor voetbalclub IJFC, gevolgd door 3.313 voor hockeyclub IJsseloever en 2.516 voor stichting IJVO en ruim 2.000 euro voor korfbalvereniging Fortissimo en volleybalvereniging Vives. Het is de eerste keer dat Plus deze actie landelijk voert en Jaap en Dennis waren direct enthousiast. “We hebben wel eens meegedaan met een schoolreisjesactie en ook met de plaatjesacties voor de voetbal- en hockeyvereniging en we steunen diverse IJsselsteinse verenigingen. Maar deze actie is zo breed, dat maakt het extra leuk.”

Winnaar IJFC

Dat IJFC, een grote club waarvan Plus J. Schimmel ook hoofdsponsor is, de meeste sponsorpunten binnenhaalde is niet verwonderlijk volgens nieuwe voorzitter Remco Bloemheuvel. “We hebben hebben de actie flink gepromoot. Een van de leden (84 jaar) kwam zelfs wekelijks zijn punten brengen omdat hij digitaal niet zo handig was.” Oud-voorzitter Johan Boer vult aan: “We hebben heel wat punten in zitten voeren.” En minstens zo belangrijk: “Onze leden zijn verknocht aan de hoofdsponsor; die heeft een dikke streep voor.” Vader en zoon Schimmel zijn het daarmee eens: “De band tussen ons en IJFC is heel goed, daar zijn wij als sponsor natuurlijk ook blij mee.”

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10