Afbeelding
Foto: Peter van Zijl

Volleyballers Vives blijven ongeslagen

Sport 299 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het nog altijd ongeslagen en bovenaan staande VIVES speelde dit weekend tegen het eerste herenteam van VTC Woerden. En won met 3-1. Maar zelfs een verloren set ervaren de oppermachtige IJsselsteinse volleyballers momenteel al als een nederlaag.

Kijkend naar de stand was VIVES de grote favoriet voor deze wedstrijd, echter kampt het team nog steeds met de nodige personele problemen. Zo zit J. Hoogendoorn nog met zijn hand in het gips en waren Houwink en Arts nog niet volledig hersteld van ziekte. Ook aanvoerder Van der Veen was niet op tijd fit voor de wedstrijd, nadat hij vorige week in de topper met Gemini door zijn enkel ging. Wel zat hij bij de wedstrijdselectie om eventueel in te kunnen vallen. Tel daar verder nog bij op dat de mannen het zonder het altijd fanatieke publiek moesten doen, vanwege de verscherpte Corona-maatregelen en je kunt stellen dat het zeker geen makkie zou worden. Wel werd er gezorgd voor een livestream, welke op YouTube te volgen was. Hierdoor was er voldoende motivatie voor de IJsselsteinse mannen om toch wel wat te laten zien.

Er werd begonnen met Van der Schans op de spelverdeling, S. Hoogendoorn op de diagonaal, Lappee en Van Kesteren op de buitenkant,  Bunnik en Bakker op het midden en Streng op de libero positie. Het was dus Bunnik die het op de plek van Van der Veen mocht laten zien en zo zijn eerste basisplek van het seizoen bemachtigde.  Dit vulde hij meer dan verdienstelijk in, zo zou blijken. Tjon A Man en Murk werden ook aan de selectie toegevoegd als extra versterking, waarmee werd aangetoond dat ook de breedte van de selectie op orde is. Zoals vaker dit seizoen werd de eerste set furieus begonnen aan de hand van een serviceserie van S. Hoogendoorn. Dit bleek niet meer in te halen door de mannen van Woerden, waardoor de eerste set met speels gemak  werd gewonnen; 25-13.

Na de gewonnen eerste set is het de kunst om hetzelfde niveau ook in de tweede set te halen, echter is dat toch vaak moeilijker dan gedacht. VIVES werd slordiger en de tweede set ging tot halverwege gelijk op, echter was het toch weer VIVES dat een gaatje wist te slaan in het tweede deel van de set en deze met 25-20 binnenhaalde.

Tot dan toe geen vuiltje aan de lucht mocht je zeggen, zeker ook gezien het feit dat iedereen de eerste twee sets fysiek had overleefd. Met goede moed werd de derde set begonnen. Ook in deze set liep het tot halverwege gelijk op, echter was het nu Woerden dat halverwege een gaatje wist te slaan op de service van Schouten. VIVES kon dit gaatje niet meer dichten, waardoor het tegen het vierde set verlies van het seizoen aanliep; 23-25.

De vierde set werd weer in de startopstelling begonnen, in de hoop de overwinning met 3-1 over de streep te trekken. Het spel bij VIVES bleef toch wat moeizaam en ook de scheidsrechter bleek niet altijd even scherp. Dit leidde soms tot onnodige frustratie bij de VIVES mannen. De Woerdense mannen zagen hun kans schoon te profiteren. Het werd uiteindelijk weer een gelijk opgaande set, waarbij het stuivertje wisselen was voor wat betreft de voorsprong. Uiteindelijk was het Dion (het servicekanon) die zijn waarde als invaller weer bewees. Dit door in de eindfase van de set een serie te maken met zijn lastige ‘float serve’. Het werd 25-21 en dus was de 3-1 overwinning binnen.

De mannen waren na afloop zelfkritisch, gezien het verloren punt. Echter, doordat rechtstreekse concurrent RVV uit Katwijk zelfs twee punten liet liggen, kon men toch een kleine glimlach op het gezicht toveren. Volgende week spelen de VIVES mannen tegen datzelfde RVV in een uitwedstrijd. Een ware topper mag je zeggen. De nummer één tegen de nummer twee, waarbij het puntenverschil op voorhand 7 bedraagt. RVV zal gebrand zijn om dit gat te verkleinen, waarbij VIVES juist een harde tik kan uitdelen in de titelstrijd. Het zal hoe dan ook een interessante clash worden.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 10 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws gisteren
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws gisteren
• De huidige bestuursleden: Gerard Vendrig, Piet van Kats en Harry van Rooijen
Hoe mannenkoor St. Caecilia uit Cabauw opeens 100 jaar werd Nieuws 17 apr, 08:00
• Voorzitter Jeanette de Neijs
PSIJ adviseert gemeente en inwoners met vragen in sociaal domein Nieuws 16 apr, 18:00
• Jeroen en Sis openen Deb Butik
Kledingwinkel Deb Butik opent naast Deb Koncept: samen sterk in eigen segment Zakelijk 16 apr, 17:45