Mariska Kooijman met hond Rebbel Bebbel en gasten.
Mariska Kooijman met hond Rebbel Bebbel en gasten. Foto: Rinus Verweij

IJsselsteinse debuteert met kinderboek over hond Rebbel Bebbel

Algemeen 842 keer gelezen

IJSSELSTEIN • ‘Gelijkenis met bestaande personen berust op toeval’, staat er wel eens in het voorwoord bij een roman. Maar zeker niet in het deze maand verschenen vrolijke kinderboek ‘Rebbel Bebbel en de Pantoffeldief”, het schrijversdebuut van Mariska Kooijman.

“Ik zoek mijn personages het liefst dicht bij huis”, zegt ze. Dat dit klopt kon moeiteloos worden vastgesteld tijdens een feestelijke boekpresentatie in het Fulcotheatercafé. Behalve de schrijfster en haar hond, die hoofdpersoon is en meestal kortweg Rebbel wordt genoemd, zijn ook haar man, nichtjes en buurmeisje Tess duidelijk herkenbaar in de grappige illustraties. Scholiere Tess, in haar vrije tijd onder meer enthousiast bezorgster van deze krant, is zichtbaar ingenomen met haar rol in het kinderboek van haar buurvrouw. 
Rebbel Bebbel en de Pantoffeldief is het eerste avontuur van de vrolijke hond, die ontdekt dat alle pantoffels in het huis zijn verdwenen. Dat is vreemd? Heeft hij niet goed opgelet of weet hij meer over de pantoffeldief? Het is allemaal te lezen in het gezellige voorleesboek met leuke illustraties voor de kleintjes. Kinderen van 7 jaar kunnen het boek zelf lezen. Mariska, jarenlang werkzaam in onder andere de communicatie bij Achmea en ProRail, wilde altijd al kinderboeken schrijven, maar merkte dat de markt soms ‘op slot’ zat. Daarnaast wilde zij zich ook niet totaal overleveren aan een traditionele uitgever die misschien te veel aan haar boek zou willen veranderen. “Ik ga mijn hond niet voor een giraffe inruilen omdat dat beter verkoopt”, zegt ze gedecideerd. “Mijn boek verschijnt daarom via clusteruitgever ABC; een tussenvorm tussen een uitgever en in eigen beheer uitgeven.” Mariska heeft gezien de verkoop en de eerste reacties alle vertrouwen in het succes. Rebbel Bebbel en de Pantoffeldief is de eerste in de serie Rebbel Bebbel en ontbreekt niet in het kinderboekenaanbod van Libris boekhandel Logica, en is voor 14,95 euro ook te koop bij Tante Cake, De Snuisterije en online.

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25