Voorzitter Bart de Leeuw van het stichtingsbestuur van De Schouw aan de gezellige bar.
Voorzitter Bart de Leeuw van het stichtingsbestuur van De Schouw aan de gezellige bar. Foto: Wim Kroone

De Schouw dé huiskamer van Lopik

Algemeen 954 keer gelezen

LOPIK • Nu alle verbouwingen in De Schouw zijn afgerond zou het Lopikse dorpshuis vrijdag alsnog feestelijk worden heropend. Maar helaas.

Binnen de nieuwe maatregelen zou de feestelijke heropening van De Schouw door wethouder Johan van Everdingen formeel wel doorgang mogen vinden, maar alleen op een manier die totaal geen recht doet aan de omschrijving ‘feestelijke heropening’. ‘’Drie maal is scheepsrecht’’, merkte stichtingsvoorzitter Bart de Leeuw vorige week enthousiast op, nadat al twee keer eerder de heropening niet doorging.  ’’Helaas speelt het coronavirus opnieuw op en dat heeft weer een grote impact hebben op ons sociale leven. Gedwongen op een stoel zitten en luisteren naar een paar toespraakjes zonder overal rond te kunnen lopen om de resultaten van de verbouwing met eigen ogen te kunnen bekijken en zonder met iedereen gezellig bij te praten is niet wat ons voor ogen stond. We hebben derhalve als bestuur besloten om - hoe frustrerend ook - ons evenement van aanstaande vrijdag af te blazen.’’

Dorpshuis De Schouw, gelegen aan het M.A.A Schakelplein, is niet weg te denken als een ontmoetingspunt voor iedereen in Lopik en omgeving. De exploitatie en het beheer van De Schouw is in handen van Stichting Dorpshuis De Schouw. De stichting heeft geen winstoogmerk en stelt ruimtes ter beschikking voor sociale en culturele activiteiten van particulieren, groepen, bedrijven, verenigingen en stichtingen. Welzijnsorganisatie Pulse, een organisatie die mensen in een kwetsbare situatie wil helpen om hun welzijn te vergroten, is een van de huurders.  ’’We noemen De Schouw de huiskamer van Lopik en hopen dat steeds meer mensen de weg naar ons gezellige onderkomen weten te vinden’’, aldus Bart de Leeuw. 

Opgefrist

‘’In de foyer kunnen we onze gasten op een sfeervolle wijze ontvangen’’, vervolgt hij. ‘’De dagelijkse leiding is in handen van Angelique Drogt, die de spin in het web is. De keuken is verplaatst en staat nu rechtstreeks in verbinding met het bargedeelte in de foyer. Sporters die gebruik maken van sportzaal De Wiekslag kunnen na hun trainingen of wedstrijden snel bediend worden. De voormalige keukenruimte is nu een van de zalen, die we verhuren voor een schappelijk bedrag. Onze grootste ruimte, de Vogelsanghzaal is opgefrist qua kleur. Het meubilair is vernieuwd en gemakkelijker verplaats- en stapelbaar. Voor de verbouwing hoefden we geen lening af te sluiten. Dankzij een gemeentelijke subsidie, bijdragen uit diverse fondsen, steun van lokale ondernemers en veel zelfwerkzaamheid is de klus geklaard. Financieel verkeert de Schouw, waarin ook de bibliotheek en de kegelclub een plek hebben, in rustig vaarwater. We kunnen zelf onze broek ophouden.’’

Een van de redenen voor het organiseren van een feestelijke heropening was dat het bestuur graag iedereen wilde bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het tot stand komen van de verbouwing annex opknapbeurt van De Schouw. Het is niet te voorspellen wanneer een vierde poging mogelijk is. Door middel van een presentatie op de website van De Schouw kan iedereen toch het fantastische resultaat van de verbouwing zien.

Wim Kroone

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00
• Het team Boulemeisjes aan de puzzel.
Puzzelaars klaar! Puzzelen maar! Nieuws 25 mrt, 11:25