Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

IJFC boekt nipte zege in derby tegen Benschop

Sport 201 keer gelezen

IJSSELSTEIN / BENSCHOP • Zaterdagtweedeklasser IJFC versloeg zaterdagmiddag op sportpark Groenvliet in een sportief duel Benschop met 2-1. De IJsselsteiners sluiten aan bij de middenmoot. De Benschoppers blijven puntloos.

Benschop had voor rust het beste van het spel en creëerde rijpe doelkansen, maar afronden blijft moeilijk. In de openingsfase verzuimde overigens IJFC de score te openen. Robin Dambruck wist niet te profiteren van een mistrap van Benschop-doelman Jesper van den IJssel, die nog niet helemaal in de wedstrijd zat. Kort daarna was Benschop dicht bij de openingstreffer, maar zowel Thomas Koense als David Verweij kwamen een teenlengte te kort. Koense testte vlak voor rust het aluminium naast Kyran Buisman, die uitstekend keepte.
In de tweede helft profiteerde IJFC van het mindere spel van de gasten. Binnen vijf minuten scoorde de thuisclub twee keer. Marc van der Kleij schoot raak uit een vrije trap en Vincent Griffioen profiteerde van balverlies van Patrick Maton en verdubbelde in de omschakeling de score. De wedstrijd leek gespeeld, maar met nog zes minuten op het scorebord viel onverwachts de aansluitingstreffer. Nadat scheidsrechter Streef Benschop verzuimde een penalty te geven voor een duidelijke handsbal in het strafschopgebied lobde Stan Griffioen de bal vanaf de middenlijn over de te ver voor zijn doel staande Buisman heen. Benschop speelde in de slotfase alles-of-niets. David Verweij brak door en ging tussen twee IJFC’ers op het doel af. In het strafschopgebied werd hij omver geduwd waardoor hij niet kon schieten. Penalty zeiden vriend en vijand. Alleen Streef zag hier niets in en boorde Benschop een mogelijk punt door de neus. IJFC kon drie punten bijschrijven.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10