Volleyballers Vives uitgeschakeld voor de beker

Sport 221 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het is de heren van VIVES niet gelukt om door te dringen tot de derde ronde van het nationale bekertoernooi. In een poule van vier waarin alleen de nummer 1 doorging naar de volgende ronde eindigde VIVES op een gedeelde tweede plaats. VIVES verloor haar wedstrijden van de twee topdivisionisten, terwijl het de confrontatie met haar competitiegenoot uit de eerste divisie wel wist te winnen.

In de eerste wedstrijd van de dag speelde VIVES tegen de op papier hoogst geklasseerde tegenstander: VV Huizen, dat momenteel 7e in de topdivisie staat. Door de afwezigheid van Sjoerd Hoogendoorn schoof Niels Bakker van de middenpositie door naar de diagonaal en nam Peter Houwink de plaats van Bakker over op het midden. Voor de rest stuurde coach Kasper Langendoen dezelfde namen het veld in als vorige week. VIVES speelde onwennig, afwachtend en onzeker en was geen schim van het team van de afgelopen wedstrijden in de competitie. Het had geen antwoord op de service van VV Huizen en de individuele foutenlast lag hoog. Met 25-15 en 25-17 ging de wedstrijd met afgetekende cijfers verloren.

Door het verlies in de eerste wedstrijd was de kans om door te gaan in het bekertoernooi verkleind tot een theoretische kans. De ploeg uit IJsselstein kon dan ook onbevangen de tweede wedstrijd ingaan tegen de thuisploeg Madjoe uit Enkhuizen, eveneens uitkomend in de topdivisie. Tom Heemstra keerde deze wedstrijd weer terug binnen de lijnen als spelverdeler en libero Jordy Streng maakte na een lang herstel van een knieblessure voor het eerst dit seizoen zijn opmars in het veld. VIVES liet deze wedstrijd meer het eigen spel zien en pakte al vroeg in de set een klein gaatje. Dit wisten de mannen uit IJsselstein vol te houden met winst in de eerste set als gevolg (25-20). In de tweede set viel het kwartje net de andere kant op, daar pakte Madjoe een klein gaatje halverwege de set wat VIVES uiteindelijk niet meer kon dichten (21-25). Een derde set tot de vijftien moest dus de beslissing brengen. In die set wist VIVES ook vrij snel een gaatje te slaan en kwam het op 14-12 op matchpoint. De twee kansen werden echter niet benut, waarna Madjoe meteen wist toe te slaan op haar eerste matchpoint waardoor VIVES deze set met 14-16 verloor.

In de laatste wedstrijd tegen RVV, die een plekje onder VIVES op de tweede plaats staat in de eerste divisie was het voor coach Langendoen een ideale gelegenheid om de wisselspelers en jong talent wedstrijdritme op te doen. Het begin van de wedstrijd was daarom wat onwennig en werd er nog gezocht naar de juiste afstemming. Deze set ging dan ook met 25-16 verloren. Maar halverwege de set werd al duidelijk dat VIVES niet onderdeed van de mannen uit Katwijk. Deze lijn werd ook in de tweede set doorgezet. Na een sterke serviceserie van Dion Tjon-A-Man had VIVES een dusdanig gat geslagen wat RVV niet meer kon dichten. De set ging met 25-16 naar VIVES. De beslissende derde set werd uiteindelijk ook binnen gehaald na een rake klap van Alec Murk met 15-11 waardoor VIVES de lange dag in Enkhuizen positief afsloot.

Aanstaande zaterdag staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. VIVES speelt dan om 17:00 uur uit in Den Dungen tegen Donki Sjot HS2, de huidige nummer 8 op de ranglijst.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 22 uur geleden
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46