Drie van de vier jonge helden met burgemeester en politie.
Drie van de vier jonge helden met burgemeester en politie. Foto: Lysette Verwegen

Bedankje mét cadeautjes voor de jonge helden

Algemeen 304 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Direct na de publicatie in de Zenderstreeknieuws over de heldendaad van Adam, Ishaak, Walid en Othman werden de jongens overstelpt met hartverwarmende reacties, waardering en de dankbaarheid van het slachtoffer.

De jongeren uit IJsselveld-Oost voorkwamen recent – met risico voor hun eigen gezondheid – dat een buurtgenote vanuit haar flat een wanhoopsdaad zou begaan. Het bedankje van de burgemeester en politie kwam vorige week. Op het Cruyffcourt, waar de jongeren regelmatig sporten, kregen ze in aanwezigheid van hun vrienden, jongerenwerkers, buurtgenoten en hun ouders, lof toegezwaaid en een sportief cadeautje: een voetbal en handdoeken van de gemeente en een bidon van de politie. Bij alle lof was er ook een kleine waarschuwing: “Iemand redden is fantastisch, maar denk ook altijd aan je eigen veiligheid”, aldus de burgemeester. Dat is iets waar de vader van Adam en Ishaak zich graag bij aansluit. Hij is trots maar moet er niet aan denken dat het anders had kunnen aflopen als zijn zoons door de val van de vrouw gewond waren geraakt of bij het beklimmen van het balkon gevallen waren. “Ze kwamen thuis en zeiden dat ze iemand hadden gered. Ik had niet gezien wat mijn zoons gedaan hadden, maar vraag me af waarom er geen kussens of valscherm was neergelegd onder de flat.” Ook de ouders van Walid wisten van de redding: “Maar we hadden geen idee hoe hoog hij was geklommen. Het hele verhaal lazen we pas in de krant.” Ook bij hen bezorgdheid en trots: “Het was leuk om te zien hoe Walid reageerde toen hij wist dat er een brief van de burgemeester zou komen. Dat vond hij geweldig; hij wachtte zelfs op de post”, aldus zijn moeder. “We zijn blij dat het goed is afgelopen voor de vrouw, maar ook voor onze zoon en zijn vrienden.” 

De burgemeester las op social media over het incident. “Door de krant zagen we pas wie de redders waren. Dat gaf ons de kans om ze te bedanken.” En die dank wordt door de jongeren gewaardeerd. Al hebben ze nog één wens: verlichting op het Cruyffcourt om ook in het najaar ‘s avonds hun passie - kickbokstraning - te kunnen volgen. Met hulp van buurtbewoner Willem van der Wiel werd de aanvraag ingediend en de gemeente is al voortvarend aan de slag gegaan om de sportplek langer te verlichten.

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10