Als toeschouwer én fysiotherapeute staat Wendy tijdens de tweekamp Holland-Friesland in Vlist spontaan een geblesseerde springer bij.
Als toeschouwer én fysiotherapeute staat Wendy tijdens de tweekamp Holland-Friesland in Vlist spontaan een geblesseerde springer bij. Foto: Wim Kroone

Wendy Helmes: ‘Ik verlang nog een keer naar het fantastische gevoel van een perfecte sprong’

Sport 991 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Topspringster Wendy Helmes ontbreekt dit seizoen bij wedstrijden in de topklasse. De sportvrouw uit IJsselstein woont nu in het Duitse Konstanz.

De in IJsselstein opgegroeide polsstokverspringster woont tegenwoordig met haar partner in het Duitse Konstanz en werkt als fysiotherapeut net over de grens in Zwitserland. Door de coronamaatregelen liet zij haar plan om nog een seizoen te vlammen voorlopig varen. Voorgoed afscheid nemen van haar geliefde sport is echter nog niet aan de orde. De tweevoudig Nederlands kampioene was van plan dit jaar een aantal maanden onbetaald verlof te nemen om zich nog een keer te storten in de wedstrijdenreeks van de Polsstokbond Holland. ‘’Maar het was begin dit jaar onzeker of de wedstrijden wel door konden gaan’’, vertelt Wendy, die de vakantieperiode benut om haar familie en vrienden op te zoeken.

Schoonheid
Ze besloot in Duitsland te blijven, waar ze het bijzonder naar haar zin heeft en naast haar werk voldoende tijd heeft om ook haar creatieve kant te ontwikkelen, waar ze tot dan toe weinig mee deed. Met haar bedrijf Renewed Masterpieces verwerkt ze oude meubels tot een geheel nieuw hoogwaardig product. ”Mijn visie is dat er in alles schoonheid zit. Ik vind dat er teveel dingen worden weggegooid, terwijl ze eigenlijk nog goed en bruikbaar zijn. Ik ben altijd op zoek naar meubels en andere items die ik kan upcyclen. Dat is materialen verwerken tot een nieuw product, waarbij de kwaliteit van het materiaal in stand blijft.”

Perfect
Waardig afscheid nemen van het polsstokverspringen gaat ook nog door haar hoofd. Tijdens haar verblijf in Nederland nam ze als tweedeklasser deel aan een aantal wedstrijden, die ze met gemak won.

‘’Eigenlijk is mijn carrière al geslaagd”, vervolgt de 30-jarige Wendy, die als toeschouwer bij de tweekamp in Vlist spontaan een geblesseerde springer bijstond. ‘’Op mijn zestiende werd ik voor het eerst Nederlands kampioen en trad ik in de voetsporen van mijn moeder. Zij won die titel in 1986. In 2019 lukte het mij voor de tweede keer, in een tijdperk dat Dymphie Baas de beste Hollandse springster was. Met een afsluitend seizoen wil ik als eerste vrouw de grens van 2000 sprongen passeren. Ik sta nu op 1900 sprongen, wat overigens al een record is. Ik verlang ook nog een keer naar het fantastische gevoel, als je een perfecte sprong maakt. Dat is het moment dat je naar de top van de polsstok geklommen bent; tot stilstand komt en dan met je blote voeten onder luid gejuich in het zandbed belandt. Mijn vriend Vincent Foschiani die een professioneel kickbokser was, begrijpt dat. Mijn toekomst ligt in Duitsland, maar ik hunker nog naar een afsluitend Nederlands seizoen. Dat moet volgend jaar gebeuren.”

Wim Kroone

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 14 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws gisteren
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13