Afbeelding

Ambassadeurs van Lopik gezocht met oog op fusie

Algemeen 434 keer gelezen

LOPIK • Als voorbereiding op een gemeentelijke fusie nodigt de gemeente Lopik inwoners uit zich aan te melden als ambassadeur voor het project Waardevol Lopik. Lopik wil met hulp van deze ambassadeurs een sterk profiel opstellen van de gemeente om goed beslagen ten ijs te komen bij herindelingsbesprekingen met een of meer omliggende plaatsen.

In het profiel moet bijvoorbeeld komen te staan wat inwoners waarderen aan het leven in de Lopikse dorpen, waar zij trots op zijn en hoe zij de toekomst zien. De enthousiaste en betrokken ambassadeurs fungeren als ‘gezichten’ van Lopik en denken op een open en creatieve manier mee om het unieke karakter van hun dorp overtuigend over het voetlicht te brengen. Ook zetten zij hun talenten in om andere inwoners en ondernemers te stimuleren om mee te praten over wat het beste past bij hun dorp.

Vanaf september bevraagt de gemeente inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners in de verschillende kernen op meerdere manieren. Centraal staat de gemeenschap waarvan zij deel uitmaken. De rol van ambassadeur is om daarbij mee te denken en mee te praten en te zoeken naar verbinding met anderen. Daarbij staan vragen centraal als: Hoe krijgen we het unieke van uw dorp goed voor het voetlicht? Wat vinden uw buren? Wat hoort u in het dorp? Hoe kunnen we het gesprek zo goed mogelijk voeren?

Jurylid
Ambassadeurs hebben straks ook een rol als jurylid op de ‘Dag van Lopik’, een speciale dag die in het teken staat van ‘Waardevol Lopik’ en in het najaar wordt georganiseerd. Het wordt een dag waarop alle dorpen zo creatief mogelijk hun identiteit uitdrukken in de vorm van bijvoorbeeld een toneelstuk, schilderij of rap. Alles is mogelijk.

Iedereen, jong en oud, die trots is op zijn of haar dorp en de eigen talenten voor dit waardevolle doel wil inzetten, is welkom om zich als ambassadeur aan te melden voor het project ‘Waardevol Lopik’. 

Op woensdag 8 september om 17.00 uur is al een startbijeenkomst gepland om belangstellenden uitgebreid te informeren. Belangstellenden kunnen tot uiterlijk zondag 5 september een e-mail sturen met daarin naam, dorp, telefoonnummer en e-mailadres. Stuur het in naar waardevol@lopik.nl.

Het project Waardevol Lopik is het gevolg van een besluit van de gemeenteraad in het afgelopen voorjaar dat een zelfstandig Lopik gezien toekomstige veranderingen geen optie meer is. Alleen door fusie kan een toekomstbestendige gemeente ontstaan.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport gisteren
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50