Nieuwegeiner Vincent Griffioen in actie tijdens de wedstrijd tegen JSV op zaterdag 25 oktober.
Nieuwegeiner Vincent Griffioen in actie tijdens de wedstrijd tegen JSV op zaterdag 25 oktober. Foto: Jordi Jupijn

Nieuwegeiner Vincent Griffioen op schot bij IJsselsteins IJFC

5 nov, 13:30 Sportt

NIEUWEGEIN / IJSSELSTEIN • Nieuwegeiner Vincent Griffioen is het scoren nog lang niet verleerd. Liet hij bij Geinoord al heel wat keepers vissen, ook bij IJFC weet hij menige aanval doeltreffend af te ronden. Dat was zaterdag in de wedstrijd op Galecop tegen JSV ook weer het geval. IJFC won met 2-1 en beide doelpunten kwamen op naam van Vincent.

De Nieuwegeinse spits is bij het IJsselsteinse IJFC al weer aan zijn tweede seizoen bezig, ook al viel zijn eerste seizoen vanwege de coronacrisis in het water. 

Liesblessure

Vincent Griffioen zou wellicht nog veel meer goals achter zijn naam hebben gekregen als hij niet zoveel keer geblesseerd zou zijn geweest. Dat is dit seizoen ook weer het geval. Nu tobt hij weer met een liesblessure. “Maar ik ben weer aan het terugkomen”, aldus Vincent. “Vorige week tegen Benschop speelde ik al een halve wedstrijd mee, waarin ik één keer scoorde en afgelopen zaterdag tegen JSV kwam ik al 65 minuten in actie. In die wedstrijd nam ik beide doelpunten voor mijn rekening. Het gaat gelukkig dus de goede kant op’’. 

Ook thuis is Vincent een gelukkig man: begin volgend jaar wordt hij voor de tweede keer vader. “We hadden al een meisje en straks wordt het een jongen. Ik hoop natuurlijk dat het later een voetballertje wordt”.

Over de wedstrijd tegen JSV houdt Vincent het kort. “We stonden in de eerste helft al met 2-0 voor. Maar volgens mij waren we veel beter dan JSV, dat me behoorlijk tegenviel. Het was bij rust dus 2-0, maar voor hetzelfde geld hadden we al met 4 of 5-0 voor moeten staan. Na de rust ging het wat minder, maar de 1-2 was toch dik verdiend”.

Geinoord

Komende zaterdag staat in IJsselstein de wedstrijd tegen Geinoord voor de deur. Dan speelt Vincent dus tegen zijn oude cluppie, waarvoor hij heel wat jaartjes is uitgekomen. Maar helaas kon hij het met trainer Gerrit Plomp niet zo geweldig vinden, waardoor hij besloot te verkassen. De keuze viel op het IJsselsteinse IJFC. “Niet alleen speelden daar al een paar oude maatjes van Geinoord, maar bovendien is de afstand naar het IJFC-terrein voor mij vrij dichtbij”, zegt Vincent. “Natuurlijk vind ik het superleuk om tegen Geinoord te spelen. Dat is voor mij echt niet een gewone competitiewedstrijd. Ik kom natuurlijk aardig wat spelers tegen waarmee ik nog heb gevoetbald. Het zal ongetwijfeld een leuke en spannende wedstrijd worden”.

Thijs Middelkoop

Julia Koster

Redactiecoördinator Het Kontakt-De Molenkruier

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14