De Albatros blijft ongeslagen

  •   keer gelezen   Sport

VIANEN • De waterpolodames van de Albatros uit Vianen traden zaterdag voor hun vierde wedstrijd aan tegen Watervlo. De Albatros bleef aan de goede kant van de score en sleepte er in Vleuten-De Meern een 6-7 overwinning uit.


Vorig jaar speelden beide teams ook al tegen elkaar, de ploegen pakten toen elk een overwinning. Zaterdag was de wedstrijd enorm boeiend: er viel veel te genieten, het scoreverloop was spannend en er vielen maar liefst dertien doelpunten. De periodestanden: 1-0,  2–4, 3–1 en 0–2.

Competitie zwaarder

Dit jaar is de competitie sterker en zwaarder dan voorheen. De competitie kent ook een andere opzet. De Albatrosdames reizen nu naar plaatsen als Veenendaal, Almere en Woerden. Ook is het aantal teams uitgebreid naar twaalf.

Tot zaterdag waren vier teams ongeslagen; ook Watervlo en de Albatros hadden deze status. Door de mooie overwinning van de Viaanse dames hebben zij nu de tweede plaats in handen.

Afstandschoten

Na een goede start van de thuisploeg in de eerste periode (1–0), was het in de volgende periode de beurt aan de Albatros. Met afstandschoten verraste Ennia Raatgever de keepster van Watervlo en liet de gelijkmaker aantekenen.

Ook Froukje Angevaare pakte haar doelpuntje mee. Na een overtreding op Angevaare bracht zij met een strafworp de bezoekers op voorsprong. Beide ploegen pakten in het spannende duel om de beurt de leiding. Dit hielden de ploegen lange tijd vol.

Slotakkoord

Gelukkig voor de Albatrosdames, zorgden zij voor het ‘slotakkoord’. Met nog maar één minuut op de klok, stelde Floor Gielen met een slim schot de overwinning veilig. Dankzij deze zwaar bevochten overwinning, bleef Albatros nog steeds ongeslagen.

Doelpunten de Albatros: Froukje Angevaare (2), Ennia Raatgever (4) en Floor Gielen (1).

Volgende wedstrijd op 27 oktober om 18:30 tegen De Vaart in Bunschoten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten