BC Leerdam door winst naar tweede plaats

  •   keer gelezen   Sport

LEERDAM • De Leerdamse badmintonners boekten in Houten een keurige 2-6 overwinning. In een aantal partijen was het erg spannend en werd op het juiste moment gepiekt.


De herendubbel van Jeffrey van Luijn en Jan-Peter Sprong verliep beter dan de laatste weken. De Leerdamse mannen wonnen in twee sets met scherpe drops en lange rally’s. Bij de dames Ans van Hoogdalem en Meltem van ‘t Pad verliep het juist minder goed.

In de eerste set van de damesdubbel speelden zij hun eigen spel en wonnen met 12-21. Hierna veranderden de tegenstanders hun spel. De tweede set ging naar Houten. In de beslissende set werden aan het eind teveel foutjes gemaakt waardoor het punt naar Houten ging.

Sterk begin

Jeffrey van Luijn begon sterk: de eerste set werd gewonnen met 9-21. In de tweede set had zijn tegenstander meer in te brengen, in de verlenging won Jeffrey nipt.

Ans van Hoogdalem speelde haar single tegen een jong meisje dat geen partij voor haar was. Jan-Peter Sprong had een lastige single en moest knokken voor zijn punten. Uiteindelijk kon hij zijn wedstrijd niet in winst omzetten.

Meltem van ’t Pad speelde een goede, stabiele single. Toch was er een derde set nodig om de wedstrijd in Leerdams voordeel te beslissen. Met een 2-4 tussenstand werd begonnen aan de mixpartijen die beide eindigden in Leerdamse winst.

Door de overwinning doet BC Leerdam goed mee in de vierde divisie: het team staat gedeeld tweede.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten