• De Zwanenburgse keeper duikt tevergeefs: 3-0 voor Cabauw.
• De Zwanenburgse keeper duikt tevergeefs: 3-0 voor Cabauw. Foto: Tony Buijse

Cabauw ook op dreef in nacompetitie

Sport 1.093 keer gelezen

CABAUW • VV Cabauw heeft zijn sterke reeks overwinningen in het laatste deel van de reguliere competitie doorgetrokken naar de nacompetitie. De ploeg versloeg in zijn eerste nacompetitieduel om degradatie te voorkomen Zwanenburg na een doelpuntloze eerste helft met niet minder dan 5-0. Het Leidse LSVV is zaterdag op neutraal terrein de volgende tegenstander. De winnaar handhaaft zich in de vierde klasse en voorkomt afdaling naar de vijfde klasse.

Cabauw liet zich voorafgaand aan de wedstrijd niet in slaap sussen door geruststellende geluiden uit het Zwanenburgse kamp. Een Zwanenburgse begeleider vertelde dat de gasten uit de Haarlemmermeer louter recreatief speelden. Het voormalige derde zondagelftal van de Noord-Hollandse vereniging maakte dit seizoen de overstap naar het zaterdagvoetbal en kregen als hoogst genoteerde vijfdeklasser een periodetitel in de schoot geworpen. ‘’Onze verwachtingen zijn niet hooggespannen,” probeerde hij vooraf duidelijk te maken. 

De Zwanenburgse spelers in het veld dachten daar in de beginfase echter anders over. Al in de eerste minuut stelde Daimy Zijtregtop zijn medeaanvaller Bas van Leijden in staat om de score te openen. De spits kon echter net niet bij de bal. Cabauw, dat al tien wedstrijden op rij niet verloor, was meteen bij de les. Een buitenspeldoelpunt van Stan van Bemmel luidde de eerste barstjes in de defensie van de bezoekers in.

‘’Ik vond ons onherkenbaar spelen voor rust,” erkende Cabauw-trainer Herman Verrips na afloop van de uiteindelijk dik gewonnen wedstrijd. ‘’We gingen mee in het vertragende temp van Zwanenburg, dat hoopte in de counter toe te kunnen slaan. Ik heb mijn spelers in de rust op hun flikker gegeven en gezegd dat ze zelf meer initiatief moesten nemen.”

Tirade

Verrips had zijn tirade niet tegen dovemansoren geuit. De Cabauwse verdediger Marc Rooken kopte na een voorzet op maat van Nik Jongbloed raak. ‘’Het begon met een kort genomen hoekschop,” aldus Marc Rooken, die zijn eerste (na)competitietreffer van het seizoen maakte. ‘’Nik speelde eerste zijn mannetje uit, waarna sommige Zwanenburgse mandekkers in het zestienmetergebied uit hun positie liepen. Ik kon zodoende vrij inkoppen.”

Stan van Bemmel tikte kort na de openingstreffer de tweede Cabauwse treffer tegen de touwen, toen de 44-jarige doelman Kevin Bogaard een inzet van Robin Streng niet onder controle kreeg. Zwanenburg sputterde nog even tegen, maar de Cabauwse sluitpost Rudy Beumkes ging niet in de fout en hield zijn doel schoon.

Invaller Frank Rooken, die Jens Vermeulen in de 65ste minuut afloste, verdubbelde de marge meteen bij zijn eerste balcontacten. ‘’Normaal sta ik in de verdediging’’, legde hij uit. ‘’Maar met mijn snelheid kon het ik de verdedigers van Zwanenburg moeilijk maken. Dit seizoen had in competitieverband net als mijn broer nog niet eerder gescoord.”

Bravoure

Stan van Bemmel, die zijn seizoentotaal in deze wedstrijd naar achttien goals tilde, bepaalde de eindstand op 5-0. ‘’Vanaf de eerste minuut wist ik dat we gingen winnen van deze tegenstander,” zei Van Bemmel na afloop met veel bravoure. ‘’Het duurde wel even voor we gingen scoren. Zwanenburg liet ons het spel maken en dat vinden we lastig. Friso Nagel moet voor ons de opbouw verzorgen, maar hij was niet helemaal fit vandaag.”

Friso Nagel, die een kwartier voor tijd de dug-out opzocht, verwacht er volgende week weer helemaal te staan. ‘’Met Nik Jongbloed kan ik goed combineren; anderen willen graag de bal in de ruimte aangespeeld krijgen. Dat lukte vandaag, omdat Zwanenburg ons die mogelijkheid bood.”

Wim Kroone

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws gisteren
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13