Afbeelding
Foto: Jorgos Theteroglou IJFC

Vrouwen IJFC geven bekerwinst in blessuretijd uit handen

Sport 868 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De bekerfinale is dramatisch verlopen voor de vrouwen van IJFC. De zege leek in handen, maar diep in de blessuretijd wist Buitenveldert toch nog twee keer te scoren. Erg zuur, zeker gezien IJFC - met name in de 1e helft - de veel betere ploeg was.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. IJFC had het meeste initiatief, maar Buitenveldert was af en toe dreigend over de rechterkant waar de rechtsback veel ruimte kreeg om lange ballen te geven. Gelukkig voor IJFC kwamen de meeste ballen niet aan.

Na zo’n kwartier spelen nam IJFC steeds meer de regie over in de wedstrijd en onder leiding van de excellerende Sarina Pua was het tot aan de rust eenrichtingsverkeer richting het doel van Buitenveldert. De ene na de andere kans werd gecreëerd, maar de bal ging er maar niet in. Of de laatste aanname was net niet goed, of er zat net een beentje tussen, of men liep elkaar in de weg in het strafschopgebied. Het was steeds net niet. De mooiste aanval en tevens grootste kans was voor Lois Spliet, maar haar kopbal verdween net langs de verkeerde kant van de paal.

In de 42e minuut was het dan toch raak. Sarina Pua werd gevonden links voorin en die stuurde met een heerlijke schijnbeweging twee speelsters het bos in waarna ze de keepster met een hard schot onder vuur nam. Die kon niet klemmen en de rebound was net als vorige week tegen RCL voor Iris Werkhoven. 0-1 tevens de ruststand.

Na de rust kwam Michelle Maksimovic in het veld voor Sophie Oude Ophuis. 

Michelle viel goed in, maar helaas moest ze in de 64e minuut zwaar geblesseerd van het veld. 

De blessure van Michelle had een grote impact op de wedstrijd. Er moest geïmproviseerd worden en Lois Spliet werd een linie naar achteren gehaald. Een positie waar ze zelden gespeeld heeft. De organisatie was hierdoor wat weg en dit resulteerde in de 77e minuut in de eerste grote kans voor Buitenveldert in de wedstrijd. De spits kon alleen op keepster Tamara Kamps af maar die wist fantastisch te redden.

En daar waar Buitenveldert drie kwart wedstrijd nauwelijks wat te vertellen had, voelde het dat er nu toch misschien wat te halen viel. Verse krachten werden in het veld gebracht en de ploeg ging vol voor de gelijkmaker.

Tot kansen leidde het niet en in de 1e minuut van de extra tijd had Iris Werkhoven voor de beslissende 0-2 kunnen zorgen. Maar net op het moment dat ze wou uithalen voor de keepster, zat er nog een been van de verdedigster van Buitenveldert tussen. 

Wat er daarna nog gebeurde in de blessuretijd valt met geen pen te beschrijven. Daar waar Buitenveldert de hele wedstrijd bijna geen kans wist te creëren, wist het nu nog 2x te scoren in de 93e en in de 96e minuut. Pijnlijk en zuur, maar dat is voetbal. Vrijwel direct na de 2-1 floot de scheidsrechter af en was heel IJFC flabbergasted hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10