Afbeelding
Foto: Jorgos Theteroglou IJFC

Vrouwen IJFC pakken koppositie

Sport 751 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De vrouwen van IJFC hebben goede zaken gedaan door in Hilversum met 1-6 te winnen van SC ‘t Gooi, terwijl op andere velden hun beide concurrenten onderuit gingen. Hierdoor is IJFC de nieuwe koploper met een punt voorsprong op Jodan Boys, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld.

Extra handicap in Hilversum was de harde wind die met windkracht 5 over het veld raasde. 

Na een rommelige openingsfase met veel balverlies, werd de score reeds na 4 minuten geopend door IJFC. Lizzy Bouwman jaagde aan de linkerkant haar tegenstandster dermate op dat ze de bal terug wou spelen naar de keepster maar daarbij Lois Spliet over het hoofd zag. Die zat er goed tussen en schoof de bal keurig in de verre hoek. 

In het vervolg van de 1e helft creëerde IJFC kans op kans. Zeker 6x verscheen er een speelster vrij in de 16, maar de bal wou er miraculeus niet in. 

Maar ook van een gemiste kans kan je genieten al bleef de stand kwetsbaar. Niet dat IJFC heel veel te duchten had van ‘t Gooi, maar bij vlagen tikten ze toch aardig en de rechtsbuiten was af en toe dreigend.

Vlak voor rust werd de wedstrijd dan toch in het slot gegooid met 3 goals binnen een tijdsbestek van 5 minuten. Lois Spliet, Kirsten Plug en Iris Werkhoven waren de doelpuntenmaaksters. Ruststand derhalve: 0-4

Meteen na rust deed ‘t Gooi wat terug met een prachtig schot van afstand. 1-4.

In het vervolg van de 2e helft wist IJFC nog 2x te scoren via Chayenna Berkien en Lois Spliet met een fraaie schuiver in de verre hoek. Haar derde van de middag.  

Eén actie was nog het vermelden waard. Die kwam op naam van Sarina Pua. Ze draaide weer eens achteloos weg bij haar man, stak het halve veld over en gaf vervolgens een steekbal precies tussen de twee verdedigsters van ‘t Gooi in. Helaas leverde het geen goal op, maar wat een toverbal. Eindstand 1-6. Een fijne middag ondanks het hondenweer.

Komende zaterdag komt Sparta Nijkerk met (voorheen IJFC) trainer Marcel van den IJssel op bezoek in IJsselstein. Sparta draait na de winterstop een hele sterke periode en bevestigde dat afgelopen zaterdag door van Jodan te winnen. Voor IJFC wordt het een hele kluif om de punten op Groenvliet te houden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37