Afbeelding

Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo

Sport 320 keer gelezen

IJSSELSTEINB • In de afgelopen 2 weken werden 4 competitiewedstrijden gespeeld, tussen de clubkampioenschappen van de senioren door, die zondag 19 maart begonnen zijn met 73 deelnemers, waarvan er op de eerste speeldag helaas al weer enkele spelers moesten afhaken door ziekte of blessures. Op zondag 2 april vinden de Jeugd Clubkampioenschappen plaats.

In de voorjaarscompetitie speelde in de Y-klasse het team 2 wedstrijden, en won deze overtuigend. In de Z-klasse werd ook de eerste overwinning geboekt in Nijmegen met de debuterende broers Alex en Kevin Appelman, met 1-7. In de gemengd dubbels competitie lukte het Apollo D1 niet voor de derde keer op rij te winnen, maar ging toch naar huis met 4-2.

Uitslagen:

VJC 3e/4e D-klasse:

Nijkerk D1 - Apollo D1: 4-2

Vorige week donderdag speelde het team uit in Nijkerk. Vol goede moed werd getracht een hattrick te maken door de derde wedstrijd op rij te winnen, maar daar stak Nijkerk een stokje voor. De punten van de dubbelpartijen werden verdeeld, de dames wonnen in een snelle tweesetter (12-21 en 15-21). Vervolgens wonnen Bart en Marja in een driesetter hun mix (21-16, 17-21 en 17-21). Daarna lukte het nog één set weg te kapen maar de laatste 3 mixpartijen gingen verloren, waarbij Enno en Marja er nog een driesetter uitsleepten (21-11, 7-21 en 22-20). Toch nog met 2 punten naar huis.

VJC Y-klasse:

Iduna V3 – Apollo V1: 3-5 (gespeeld 15 maart jl.)

In Galgenwaard trof dit team in haar eerste wedstrijd Iduna. Het team bestaande uit Ruben Hoogendoorn, Michel, Manuel, Betty, Karin en Inge, had er zin in. Alleen Karin speelde de eerste wedstrijd niet mee, terwijl Manuel voor het eerst als vaste speler in de competitie debuteerde. Met een gewonnen herendubbelpartij werd direct de toon gezet. De dames lukte dit niet, maar 3 van de 4 enkelpartijen waren weer voor Apollo. Inge had hier een driesetter voor nodig (10-21, 21-14 en 14-21). De punten van de mixpartijen werden verdeeld, waarbij Manuel en Inge hun partij verloren in een spannende driesetter (21-10, 13-21 en 21-15). Mooie eerste wedstrijd met 3-5 gewonnen.

Castellum V2 – Apollo V1: 1-7

Apollo V1 speelde in Vleuten haar tweede wedstrijd met 4 spelers. Het werd een spannende wedstrijd met 3 driesetters. Vleuten had nog geen punt gescoord met 2 complete verliespartijen, maar het lukte een dame van Castellum haar enkelpartij van Karin in een driesetter te winnen (20-22, 17-21 en 16-21). De overige partijen waren voor Apollo, waarbij zelfs in 4 sets Castellum niet in de dubbele cijfers kwam.

VJC Z-klasse:

Mariken V1 – Apollo V2: 3-5

Het team van Apollo vertrok op vrijdagavond met de debuterende broers Alex en Kevin in de Apollo competitie, en de dames Jessica en Antoinette en een geblesseerde Diana die voor de gezelligheid meeging, helemaal naar Nijmegen. Een hele afstand, veel te vroeg gearriveerd, maar het was het begin van een gezellige avond tegen een nieuw team met spelers die max. 2 jaar speelden. De Apollo-heren waren goed op elkaar ingespeeld, maar het lukte hen net niet de jonge spelers van Mariken te verslaan. De dames wonnen hun dubbelpartij, terwijl ook 3 van de 4 enkelpartijen voor Apollo waren. Alex en Antoinette speelden hun mix eerst om Jessica bij te laten komen van haar enkelpartij, en wonnen eenvoudig. De laatste mixpartij werd spannend. De driesetter viel in de laatste set net uit in een punt voor Mariken, maar Kevin heeft zijn eerst set gewonnen (21-18, 20-22 en 21-12). Tevens de eerste gewonnen wedstrijd voor dit team! Nazit met zelfgebakken taart en een late terugreis.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13