Montfoort SV’19 gelijk in slotfase, zure druiven voor IJFC en ander voetbal

Sport 647 keer gelezen

Montfoort SV’19 pakt punt in slotfase

Montfoort SV’19 speelde in Leusden met 3-3 gelijk tegen Roda’46. In de eerste helft hadden de Montfoorters het verschil al kunnen maken, want het regende kansen voor de nummer twee op de ranglijst. Alleen Daan van de Poll wist echter trefzeker uit te halen. Na de rust kwam de thuisclub snel langszij, waarna de arbiter de wedstrijd voor tien minuten staakte vanwege onweer. Na deze onderbreking scoorde Roda’46 opnieuw. Invaller Thomas Koense kopte raak, maar kort daarna mocht de thuisaanhang opnieuw juichen. Montfoort SV’19 toonde veerkracht. Bart Roelofs wist op aangeven van Mike van Oostrom de bal over de lijn te werken.

De druiven zijn zuur voor IJFC

IJFC verloor in IJsselstein met 0-1 van Nieuw Utrecht. Volgens de thuisclub werd in de slotfase de gelijkmaker ten onrechte afgekeurd op advies van de zeer partijdige clubgrensrechter van de gasten. Onder lastige weersomstandigheden ontspon zich voor rust een wedstrijd, waarbij de teams gelijkwaardig aan elkaar waren. Nieuw Utrecht loerde op een snelle omschakeling. De opbouw van IJFC was beter verzorgd. Uit het niets kwamen de gasten via een afstandsschot op voorsprong. In de tweede helft was IJFC een aantal malen dichtbij de gelijkmaker, die vlak voor tijd leek te vallen. Nadat Matthijs van Geffen de bal tegen de lat schoot, werkte Rowdy Mankers de rebound over de doellijn. De arbiter besliste echter anders.

Tom van der Horst matchwinnaar voor VVIJ

Het IJsselsteinse VVIJ klopte in Utrecht Elinkwijk met 0-1 en smaakte na twee nederlagen weer het zoet der overwinning. ,,Deze zege hadden we nodig om het zelfvertrouwen enigszins op te vijzelen,” vertelde VVIJ-trainer Mo Touh. ,,Goed voetbal was op het slechte veld met de harde wind niet mogelijk. Beide ploegen speelde de lange bal. Het was daarom zaak de tweede bal te winnen en dat lukte ons. Op basis hiervan verdienden we de drie punten wel. Vlak voor tijd mocht Tom van der Horst een vrije trap net buiten het zestienmetergebied van Elinkwijk nemen. De Utrechtse doelman formeerde een muur van vijf man, maar Tom zag toch een gaatje en schoot raak in de korte hoek. In de slotfase kregen twee Utrechtenaren rood. Bij ons moest Casper Baggen na twee gele kaarten van het veld.”

Donkere wolken pakken zich samen boven Benschop

Benschop verloor thuis met 1-2 van Loosdrecht en moet vrezen voor directe degradatie, daar de concurrentie wel punten pakte. In het matige duel met veel balverlies aan beide kanten kwam de thuisclub uit een hoekschop snel op achterstand. ,,In de tweede helft scoorde Mike Vergouw uit een mooie aanval de gelijkmaker en dan heb je weer enige hoop,” aldus Benschop-trainer Raymond van der Kort. ,,Al snel realiseer je dat je krijgt waar je staat. Een ongelukkig eigen kopdoelpunt deed ons de das om. Het gat naar een nacompetitieplek is nu 6 punten. Zaterdag gaan we op bezoek bij de hekkensluiter. Winst is noodzakelijk om aansluiting te vinden met de twee clubs boven ons.”

SV Lopik denkt er te gemakkelijk over

In Utrecht kwam SV Lopik niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Zwaluwen Utrecht. In het eerste uur van de wedstrijd toonden de Lopikenaren te weinig inzet om het de thuisclub moeilijk te maken. Toen de Utrechtenaren in het begin van de tweede helft op 2-0 kwamen werd SV Lopik pas ‘wakker’. ,,Plotseling konden we wel vol gas geven,” merkte Lopik-trainer Mark Imandt op. ,,Uit een strafschop en een rebound bracht Ardy de With ons langszij. Het puntverlies is jammer; zeker na de goede resultaten van de laatste weken.”

Bij winst hadden de Lopikenaren een klein gaatje kunnen slaan met de onderste ploegen. De twee komende wedstrijden zijn tegen de nummer twee IJFC uit IJsselstein en koploper Houten.

Cabauw komt sterk terug tegen Linschoten

Laagvlieger Cabauw speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Linschoten, dat op een veilige middenmoot positie staat. ,,Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd,” vertelde Cabauw-trainer Herman Verrips, die de club aan het einde van het seizoen verlaat, na afloop. ,,Wij hadden pech met een inzet op de paal. Zij verprutsten een goede mogelijkheid.”

In de tweede helft opende Linschotenaar Nick de Kort de score. Stan van Bemmel bracht de thuisclub weer snel langszij. ,,In de slotminuut kreeg Stan nog een geweldige kopkans,” merkte Verrips nog op. ,,We pakken weer een punt en zien elke komende wedstrijd als een finale om directe degradatie te ontlopen.”

SPV’81 onderuit tegen kampioenskandidaat

Hekkensluiter SPV’81 verloor met 0-3 van nummer twee Zwammerdam, dat pas in de slotfase de zege veilig stelde. In de eerste helft kon de Polsbroekse dorpsclub zich aardig meten met Zwammerdam, dat pas na een half uur op voorsprong kwam. ,,Na rust hebben we meer durf getoond, maar dat leidde niet tot de gelijkmaker,” vertelde SPV-trainer René Eyra. ,,Een onoplettendheid achterin in de 80ste minuut straften de gasten doeltreffend af en kort daarna scoorden ze weer. De wedstrijd van aankomende zaterdag tegen het Goudse GSV is belangrijk voor ons. Mijn geschorste spits Sander Koolwijk is er dan weer bij.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

• Een zonnige Lentemarkt in Montfoort.
Zonnig shoppen op Montfoortse lentemarkt Nieuws gisteren
Zomers dagje de boer op langs agrarische bedrijven Nieuws gisteren
• Een lange rij mensen neemt afscheid van Marcel Peters.
Afscheid van Marcel met mix van gevoelens Nieuws gisteren
• Een afscheidsfeestje in de IJsselhal.
Vives wint zijn laatste duel in de Topdivisie Sport 15 apr, 10:36
Voortgang badmintoncompetitie BC Apollo Sport 15 apr, 09:13
Montfoort SV'19 op degradatieplek, koploper VVIJ morst punten en ander voetbal Sport 15 apr, 09:07
• Auto beschadigd, inzittenden ongedeerd.
Auto met jonge kinderen in sloot bij Lopik 112 14 apr, 10:54
Geslaagde Meet & Greet over recreatie, toerisme en streekproducten Nieuws 13 apr, 09:00