Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Volleyballers Vives hard onderuit bij VV Utrecht

Sport 463 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Na de uitglijder van vorige week thuis tegen hekkensluiter USV Protos heeft  VIVES opnieuw een nederlaag moeten incasseren. In sporthal de Galgenwaard ging de ploeg van Kasper Langendoen hard onderuit met 3-0 (25-16, 25-17 en 25-18). Hierdoor neemt VV Utrecht de derde plaats over van VIVES, die daar nagenoeg het hele seizoen gestaan heeft.

VIVES kon zaterdag niet beschikken over de door ziekte gevelde vaste waarde Mitchel van Kesteren.Zijn plaats in de basis werd overgenomen door Luc Lappee. Verder begonnen Jacco Hoogendoorn, Sjoerd Hoogendoorn, Niels Bakker, Peter Houwink, Joël van der Schans en Jordy Streng in de basis. Het spelbeeld toonde vanaf het begin af gelijkenissen met de verloren wedstrijd tegen USV Protos. Zowel vanaf de servicelijn als aan het net kon VIVES onvoldoende druk bij de tegenstander neerleggen om de passlijn dan wel de verdediging te breken. Bij VV Utrecht lukte dit wel. VIVES had vooral veel moeite om de service van Lucas van Capellen onder de knie te krijgen. In zijn eerste servicebeurt liep VV Utrecht uit naar 8-4, en vervolgens vergrootte hij het gat van 15-10 naar maar liefst 20-10. Het lukte VIVES niet om onder de druk uit te volleyballen door de aanvallers in scoringspositie te brengen waarna de eerste set met 25-16 verloren ging.

De tweede set kende een valse start voor de ploeg uit IJsselstein. De sprongservice van Bas van Gilst was te machtig voor Lappee en Jacco Hoogendoorn, waarna VV Utrecht een 4-0 voorsprong pakte. VIVES rechtte echter z’n rug en kwam terug tot 7-7. VIVES kreeg echter nog weinig vat op het spel van het makkelijk scorende VV Utrecht en had moeite met de eigen side-out, waardoor Langendoen besloot om Addie van der Veen voor Bakker in te brengen om de blokkering te versterken. Dit had nog niet het gewenste effect waarna Langendoen al op een stand van 15-10 zijn tweede time-out moest gebruiken. VIVES was echter niet bij machten om het spelbeeld om te draaien. Ook de ingevallen Fedde Plankeel kon in de slotfase van de tweede set het tij niet keren waardoor de tweede set met 25-17 naar VV Utrecht ging.

Ook in de derde set keek VIVES al tegen een vroege achterstand aan van 6-3. In deze set probeerde VIVES met werklust het maximale eruit te slepen, maar VV Utrecht bleef zeer zakelijk spelen waardoor VIVES niet verder kwam dan de achterstand niet verder op te laten lopen. Op een stand van 13-10 kwam Dion Tjon-a-Man erin voor Jacco Hoogendoorn, maar de positieve uitblinker van de vorige wedstrijd tegen USV Protos kwam er ook niet aan te pas. VV Utrecht liep verder uit richting 16-10. VIVES probeerde nog met een uiterste krachtinspanning op services van Plankeel en Tjon-a-Man het gat te dichten en kwam dichtbij tot 19-17. Toen zette VV Utrecht echter de eindsprint aan en liet VIVES gedesillusioneerd achter met 25-18 en een 3-0 eindstand.

Hierdoor verliest VIVES haar derde wedstrijd op rij en is het nu ook de derde plaats kwijtgeraakt aan VV Utrecht. Met nog drie wedstrijden te gaan zullen de mannen van Langendoen zich moeten herpakken om het debuutseizoen in de topdivisie niet als een nachtkaars uit te laten gaan. De eerstvolgende wedstrijd is komende zaterdag in de eigen IJsselhal tegen middenmoter Zaanstad, waar uit met 0-3 van gewonnen werd.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 7 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 17 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13