Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Volleyballers Vives hard onderuit bij VV Utrecht

Sport 354 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Na de uitglijder van vorige week thuis tegen hekkensluiter USV Protos heeft  VIVES opnieuw een nederlaag moeten incasseren. In sporthal de Galgenwaard ging de ploeg van Kasper Langendoen hard onderuit met 3-0 (25-16, 25-17 en 25-18). Hierdoor neemt VV Utrecht de derde plaats over van VIVES, die daar nagenoeg het hele seizoen gestaan heeft.

VIVES kon zaterdag niet beschikken over de door ziekte gevelde vaste waarde Mitchel van Kesteren.Zijn plaats in de basis werd overgenomen door Luc Lappee. Verder begonnen Jacco Hoogendoorn, Sjoerd Hoogendoorn, Niels Bakker, Peter Houwink, Joël van der Schans en Jordy Streng in de basis. Het spelbeeld toonde vanaf het begin af gelijkenissen met de verloren wedstrijd tegen USV Protos. Zowel vanaf de servicelijn als aan het net kon VIVES onvoldoende druk bij de tegenstander neerleggen om de passlijn dan wel de verdediging te breken. Bij VV Utrecht lukte dit wel. VIVES had vooral veel moeite om de service van Lucas van Capellen onder de knie te krijgen. In zijn eerste servicebeurt liep VV Utrecht uit naar 8-4, en vervolgens vergrootte hij het gat van 15-10 naar maar liefst 20-10. Het lukte VIVES niet om onder de druk uit te volleyballen door de aanvallers in scoringspositie te brengen waarna de eerste set met 25-16 verloren ging.

De tweede set kende een valse start voor de ploeg uit IJsselstein. De sprongservice van Bas van Gilst was te machtig voor Lappee en Jacco Hoogendoorn, waarna VV Utrecht een 4-0 voorsprong pakte. VIVES rechtte echter z’n rug en kwam terug tot 7-7. VIVES kreeg echter nog weinig vat op het spel van het makkelijk scorende VV Utrecht en had moeite met de eigen side-out, waardoor Langendoen besloot om Addie van der Veen voor Bakker in te brengen om de blokkering te versterken. Dit had nog niet het gewenste effect waarna Langendoen al op een stand van 15-10 zijn tweede time-out moest gebruiken. VIVES was echter niet bij machten om het spelbeeld om te draaien. Ook de ingevallen Fedde Plankeel kon in de slotfase van de tweede set het tij niet keren waardoor de tweede set met 25-17 naar VV Utrecht ging.

Ook in de derde set keek VIVES al tegen een vroege achterstand aan van 6-3. In deze set probeerde VIVES met werklust het maximale eruit te slepen, maar VV Utrecht bleef zeer zakelijk spelen waardoor VIVES niet verder kwam dan de achterstand niet verder op te laten lopen. Op een stand van 13-10 kwam Dion Tjon-a-Man erin voor Jacco Hoogendoorn, maar de positieve uitblinker van de vorige wedstrijd tegen USV Protos kwam er ook niet aan te pas. VV Utrecht liep verder uit richting 16-10. VIVES probeerde nog met een uiterste krachtinspanning op services van Plankeel en Tjon-a-Man het gat te dichten en kwam dichtbij tot 19-17. Toen zette VV Utrecht echter de eindsprint aan en liet VIVES gedesillusioneerd achter met 25-18 en een 3-0 eindstand.

Hierdoor verliest VIVES haar derde wedstrijd op rij en is het nu ook de derde plaats kwijtgeraakt aan VV Utrecht. Met nog drie wedstrijden te gaan zullen de mannen van Langendoen zich moeten herpakken om het debuutseizoen in de topdivisie niet als een nachtkaars uit te laten gaan. De eerstvolgende wedstrijd is komende zaterdag in de eigen IJsselhal tegen middenmoter Zaanstad, waar uit met 0-3 van gewonnen werd.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
De Burgemeester streeft naar tweede Michelin-ster Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Ski-talent Vigo wil liefst zo snel mogelijk naar beneden Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Hollandse IJssel weer wat schoner: dertig kilo afval bij elkaar gesupt Nieuws 6 jun., 17:14
Afbeelding
Jeu de Boulesclub Cercle de Pétanque viert 45-jarig jubileum Nieuws 6 jun., 17:03
Afbeelding
Diamanten paar Hogendonk: een leven lang samen Nieuws 6 jun., 17:02
Afbeelding
Lach en een traan in Hospice IJsselstein Nieuws 6 jun., 16:58
Afbeelding
Elke zaterdag stadswandeling door Montfoort Nieuws 6 jun., 16:07
Afbeelding
Gouden bruidegom liet bruid wachten bij de kerk Nieuws 6 jun., 16:00