De 1-0 goal, IJsseloever D1 - Amersfoort D1
De 1-0 goal, IJsseloever D1 - Amersfoort D1 Foto: Tony Buijse

Belangrijke winst voor hockeydames IJsseloever

Sport 418 keer gelezen

IJSSELSTEIN • IJsseloever staat 9e in de poule met 7 punten. Op plek 8 staat Naarden met 10 punten. Eén plek hoger in de poule zou IJsseloever een iets comfortabeler gevoel geven, in de strijd om handhaving in de Eerste Klasse. Nu de uitgelezen kans om het puntensaldo te verhogen. IJsseloever ontvangt de nummer 10, Amersfoort Dames 1. Naarden speelt uit bij de nummer 1, Houten.

Vorige week speelde IJsseloever tegen Houten en liet zien dat het team een goede hockeywedstrijd kan spelen tegen een hoger geplaatst team. Hopelijk houden de dames dit vast in de komende wedstrijden.

Amersfoort won vorige week van de nummer 2, USHC. Zij zien ook graag een stijgende lijn in wedstrijdpunten, in de strijd tegen degradatie. Voor beide teams is het in de wedstrijd van vandaag van belang om te winnen.

Vanaf de afslag in de eerste kwart speelt Amersfoort direct met veel druk op de IJsseloever helft. Hun aanvallen worden echter steeds goed onderschept en opgevolgd met tegenaanvallen. Tot het eind van het eerste kwart blijft Amersfoort aandringen. In de 17e minuut is het een speelster van de thuisploeg die na een fraaie soloactie de 1-0 maakt. Het tweede en derde kwart laten onveranderd hockeyspel zien, maar blijven verder doelpunten-loos. 3 Minuten in het 4e kwart krijgt IJsseloever een strafcorner die mooi wordt benut. En zo staat het 2-0. Amersfoort blijft fanatiek door hockeyen, op zoek naar een aansluitend doelpunt, maar slaagt daar niet in.

IJsseloever Dames 1 - Amersfoort Dames 1: 2-0

Met de winst van vandaag, neemt IJsseloever verder afstand van de onderste twee degradatieplekken. Het staat nu in punten gelijk met Naarden. Naarden verloor met 2-1 bij de nummer 1, Houten. Groningse Studenten verloor met 1-2 van GHBS. De onderkant van de poule ziet er dan als volgt uit:

8. Naarden D1, met 10 punten

9. IJsseloever D1, met 10 punten

10. Amersfoort D1, met 6 punten

11. Gron.Suds D1, met 3 punten

Volgende week speelt IJsseloever uit bij de nummer 2 in de poule, GCHC Dames 1. Op zondag 2 april is de volgende thuiswedstrijd van de dames. Dan krijgt het AthenA Dames 1 op bezoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
De Burgemeester streeft naar tweede Michelin-ster Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Ski-talent Vigo wil liefst zo snel mogelijk naar beneden Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Hollandse IJssel weer wat schoner: dertig kilo afval bij elkaar gesupt Nieuws 6 jun., 17:14
Afbeelding
Jeu de Boulesclub Cercle de Pétanque viert 45-jarig jubileum Nieuws 6 jun., 17:03
Afbeelding
Diamanten paar Hogendonk: een leven lang samen Nieuws 6 jun., 17:02
Afbeelding
Lach en een traan in Hospice IJsselstein Nieuws 6 jun., 16:58
Afbeelding
Elke zaterdag stadswandeling door Montfoort Nieuws 6 jun., 16:07
Afbeelding
Gouden bruidegom liet bruid wachten bij de kerk Nieuws 6 jun., 16:00