Beide teams gingen tot het uiterste: IJsseloever H1 - Derby H1
Beide teams gingen tot het uiterste: IJsseloever H1 - Derby H1 Foto: Tony Buijse

Weer winst voor IJsseloever Heren

Sport 521 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Voor de IJsselsteinse hockeyheren is er geen tijd om achterover te leunen. Elke wedstrijd is er weer één. Deze keer kwam het team Derby Heren 1 op bezoek om met een 6-0 nederlaag huiswaarts te keren.. 

IJsseloever gaat aan de leiding in de poule met 34 punten. Daaronder Fletiomare met 28 punten, gevolgd door Oss en Houten beide met 27 punten. Middenmoter Derby staat 8e met 14 punten. De ploeg uit Zwijndrecht zal uiteraard voor een stunt willen zorgen bij de koploper. En dus beloofd dit, ondanks het grote verschil in punten, een spannende wedstrijd te worden.

Vanaf de afslag creëert de thuisploeg direct een mooie kans voor het doel van Derby. Na nog geen minuut speeltijd staat het al 1-0. Derby wil niet met lege handen terug naar huis. En dat blijkt ook wel. De ploeg uit Zwijndrecht voert de druk op IJsseloever flink op. IJsseloever weet echter elke aanval te pareren en een tegenaanval op te zetten. Na ruim 20 minuten speeltijd krijgt IJsseloever een strafcorner waaruit 2-0 wordt gescoord. Een minuut later passeert een IJsseloever spits de Derby keeper en is het 3-0.

Als de tweede helft begint, blijft Derby strijd leveren om terug te komen in de wedstrijd. Ze blijven met druk op IJsseloever spelen, krijgen enkele mogelijkheden en strafcorners, maar komen niet tot scoren. Dan is er een opmerkelijk moment. Een derby speler breekt door en komt alleen voor de IJsseloever keeper uit. Die weet echter de aanval netjes te af te slaan met een fraaie sliding. Drie minuten voor tijd scoort IJsseloever, na een fraaie actie 5-0. In de laatste minuut wordt het zelfs nog 6-0 door een keiharde slag in de kruising na wederom een fraaie soloactie.

IJsseloever Heren 1 - Derby Heren 1: 6-0

De inzet van beide teams in de strijd was hoog. De eindstand toont grotendeels de individuele klasse van de spelers van het IJsselsteinse team.

Oss wint van QZ met 4-0, Fletiomare verliest van USHC met 0-3. In de poule gaat IJsseloever Heren 1 nog altijd aan de leiding met 37 punten, gevolgd door Oss met 30 punten en Fletiomare op de derde plek met 28 punten.

Volgende week speelt IJsseloever uit bij Apeliotes Heren 1. Op 2 april is de volgende thuiswedstrijd, tegen Etten-Leur Heren 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
De Burgemeester streeft naar tweede Michelin-ster Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Ski-talent Vigo wil liefst zo snel mogelijk naar beneden Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Hollandse IJssel weer wat schoner: dertig kilo afval bij elkaar gesupt Nieuws 6 jun., 17:14
Afbeelding
Jeu de Boulesclub Cercle de Pétanque viert 45-jarig jubileum Nieuws 6 jun., 17:03
Afbeelding
Diamanten paar Hogendonk: een leven lang samen Nieuws 6 jun., 17:02
Afbeelding
Lach en een traan in Hospice IJsselstein Nieuws 6 jun., 16:58
Afbeelding
Elke zaterdag stadswandeling door Montfoort Nieuws 6 jun., 16:07
Afbeelding
Gouden bruidegom liet bruid wachten bij de kerk Nieuws 6 jun., 16:00