Vrouwen IJFC met 8-3 langs DSS VR2

Sport 719 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De IJFC-vrouwen waren goed op schot tegen DSS en wonnen met 8-3.

Grote vrouw aan IJFC kant was Kirsten Plug die afgelopen donderdag haar 23e verjaardag vierde en het vandaag nog eens dunnetjes overdeed door 4 goals te scoren. Zo vier je je verjaardag op het veld!

Net als vorige week kwam IJFC vroeg op achterstand. Was het toen de 3e minuut, nu was het de 2e minuut. Dit na een goede aanval over hun linkerkant. 0-1

Het duurde even voordat IJFC warmgedraaid was, maar na een kwartier spelen ging het los en volgden er maar liefst 4 goals binnen 8 minuten. Kirsten Plug en Lois Spliet namen beiden twee goals voor hun rekening. Daar zat een cadeautje van de keepster van DSS bij, maar het is niet geheel toevallig dat Lois daarvan profiteerde. De overige goals waren goed uitgespeelde aanvallen met ook een sterke rol voor Lizzy Bouwman als aanspeelpunt.

In het verloop van de 1e helft raakte Lois nog de paal en scoorde Kirsten vlak voor rust haar 3e goal van de middag. Ruststand derhalve: 5-1

De tweede helft was een stuk minder van IJFC. Na wat gemiste kansen was het wederom Kirsten die in de 63e minuut scoorde. Dit na goed voorbereidend werk van Lois.

Daarna wisten de bezoekers twee keer te scoren. Één werd knap binnengeschoten vanuit een vrijwel onmogelijk hoek en één goal uit een penalty. En zo stond het plots 6-3.

In de 87e minuut was het de beurt aan Laura Gaasenbeek om haar bijna wekelijkse goal mee te pikken. Het slotakkoord was voor Michelle Maksimovic in de 90e minuut. Zij schoot een bal van buiten de 16 knap in de verre hoek. 8-3 en tevens de eindstand.

Het was na vorige week de met 1-0 verloren wedstrijd tegen en in Ter Leede ook noodzakelijk om mee te blijven doen in de race naar promotie.

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41