• SV Lopik won met 3-0 van Nita uit Nieuwer Ter Aa.
• SV Lopik won met 3-0 van Nita uit Nieuwer Ter Aa. Foto: Lily Landman

Pijnlijke nederlaag Montfoort SV’19, Lopik op schot en ander voetbal

Sport 722 keer gelezen

Pijnlijke thuisnederlaag Montfoort SV’19

Montfoort SV’19 had zaterdag een offday en verloor thuis met 1-5 van laagvlieger Monnickendam. Vanwege werkzaamheden voor FC Utrecht was trainer Gert Kruys niet aanwezig en zijn inbreng werd kennelijk gemist. De thuisclub kreeg in de beginfase weliswaar enkele kansen, maar verzuimde een voorsprong te nemen. Na de verrassende openingstreffer van de gasten bracht Joey van Ede de thuisclub langszij. Na slecht verdedigen scoorde Monnickendam vlak voor rust twee keer. In de tweede helft zag Montfoort SV’19 geen kans de marge te verkleinen. De gasten waren alerter en straften snel onzorgvuldig verdedigen af. Een zondagsschot strooide nog meer zout in de wonde. Koploper BOL, die wel won, heeft nu vier verliespunten minder.

Benschop komt sterk terug en pakt een punt

Benschop speelde in een uitwedstrijd in en tegen Maarsen na een 2-0 achterstand met 2-2 gelijk. Na een gelijkwaardige, doelpuntloze eerste helft werd Benschop na rust een half uur lang weggetikt. ,,We kregen twee goals tegen, die niet te verdedigen waren,” merkte Benschop-trainer Raymond van der Kort op. ,,In het laatste kwartier speelden we alles-of-niets. Jimmy Vendrig scoorde de aansluitingstreffer en toen raakte de thuisclub in paniek. In de 90ste minuut benutte Luca Kardolus een rebound. Met het een puntje schieten we om directe degradatie te voorkomen niet veel op. We bekijken de rest van de competitie van wedstrijd naar wedstrijd.”

SV Lopik is op schot en klopt nummer drie Nita

SV Lopik won met 3-0 van Nita uit Nieuwer Ter Aa en maakt een sprong naar de veilige achtste plaats op de ranglijst. De thuisclub had het betere van het spel, al hadden de bezoekers uit een slim genomen vrije trap kunnen scoren. Lopik-doelman Twan Schimmel stopte het schot met stijl. ,,Daarna zijn we niet meer in de problemen geweest,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt. ,, Thijs Beekman scoorde na een assist van Jari van Ieperen onze openingstreffer. Vlak voor rust was Kevin Thie trefzeker. Toen Jonathan Werrie in de tweede helft de marge vergrootte, vloeide de energie van Nita wel weg. Veilig zijn we nog lang niet. Onderin staat het zo dicht bij elkaar, dat het zaak blijft om punten te pakken.”

VVIJ onderuit tegen koploper Houten

Het IJsselsteinse VVIJ verloor met 2-3 van koploper Houten en verliest de aansluiting met de top-3. Houten kwam op voorsprong, maar Giorgio Molenbeek bracht VVIJ weer langszij. Het was een domper voor het elftal van Mo Touh, dat Houten vlak voor rust opnieuw scoorde. ,,In de tweede helft kwam Houten snel op 1-3 en dachten we dat de wedstrijd gespeeld was,” aldus Touh. Lejon Cats viel goed in en maakte met nog een kwartier te gaan de aansluitingstreffer. ,,De paar kansen die we kregen konden we echter niet benutten. We staan nog stevig in het linkerrijtje, maar mijn ploeg is echt aan een overwinning toe om het zelfvertrouwen op te vijzelen.”

Winnend IJFC laat veel kansen liggen

Het vele kansen missende IJFC won in en tegen Woerden na een doelpuntloze eerste helft met 0-1. Na de rust bleef IJFC nadrukkelijk op zoek gaan naar de openingstreffer. Na een blessurebehandeling voorkwam doelman Rowdy Janssen een treffer van de thuisclub met een uitstekende redding. Invaller Enrico Stelte vervulde na drie minuten een hoofdrol. Hij veroverde zelf de bal en gaf na een dribbel een perfecte voorzet op Joey Hirdes. De spits behield het overzicht en legde de bal panklaar neer op de vrijstaande Luuk Linschoten, die niet twijfelde en de bal strak in de hoek schoot. Woerden beëindigde het duel met tien man.

SPV’81 opnieuw rode lantaarndrager

SPV’81 verloor in Driebruggen met 2-0 van WDS en is opnieuw hekkensluiter. Voor rust kwamen beide ploegen niet verder dan een aantal speldenprikken. ,,WDS staat net als wij in de gevarenzone en speelde behoudend,” vertelde SPV-trainer Rene Eyra. ,,Twintig minuten voor tijd ging het achterin mis bij ons en nam WDS de leiding. Deze tegenslag waren we nog aan het verwerken, toen nummer twee ons al om de oren vloog. Kort daarna kreeg mijn rechtsback Nick Mol zijn tweede gele kaart. Met tien man konden wij geen vuist meer maken. Cabauw is ons nu weer voorbij op de ranglijst.”

Cabauwenaar Rudy Beumkes stopt penalty in doelpuntloos duel

Cabauw pakte in Zegveld een punt in het doelpuntloze duel tegen Siveo’60. In de eerste helft behoedde doelman Rudy Beumkes Cabauw voor een achterstand door een strafschop te stoppen. Beide ploegen kregen daarna weinig kansen. Het met vijf invallers spelende Cabauw –Nik Jongbloed en Jeroen Hoppe waren geschorst – hield het sterkere Siveo’60 ook in de tweede helft van scoren af. ,,Mijn spelers hebben het prima gedaan en het behaalde puntje is goed voor de moraal,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,In de slotfase kreeg Stan van Bemmel nog twee goede kopkansen, maar een zege was teveel van het goede geweest.”

Bonuspunt voor Linschoten

Linschoten hield koploper SCH’44 uit Harmelen knap op 1-1. De gasten namen direct na het beginsignaal het initiatief, maar het in stelling brengen van hun veel scorende aanvallers lukte niet. Een keer kroop Linschoten door de oog van de naald. De Harmelense spits schoot de bal vlak voor rust voor een leeg doel over. In de tweede helft ging SCH’44 nog nadrukkelijker op zoek naar een voorsprong, maar de lat stond deze in de weg. Pas in de slotfase konden de bezoekers juichen. Linschoten toonde echter veerkracht. Uit een vrije trap van Joey van Kouwen kopte Sam da Cruz de gelijkmaker tegen de touwen.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37