Afbeelding
Foto: Tony Buijse

IJFC wint IJsselsteinse stadsderby van VVIJ

Sport 684 keer gelezen

IJSSELSTEIN • IJFC won zaterdag op sportpark Groenvliet de sportieve IJsselsteinse stadsderby tegen VVIJ met 1-0. Een frommelgoal van Ruben van Rooijen besliste het duel. In de strijd om de titel blijft IJFC in het spoor van koploper Houten. VVIJ haakt (voorlopig) af.

Beide clubs hadden veel werk gemaakt om van de ‘burenruzie’ een sportief spektakel te maken. De speakers Dick Stoker (IJFC) en Henny Peek (VVIJ) warmde het talrijk aanwezige publiek – de thuisclub telde ruim 1000 toeschouwers - op met kleurrijke informatie, die moest leiden tot een galavoorstelling tussen goede buren. 

In de eerste helft bakten beide elftallen er echter weinig van. Scheidsrechter Andy Wolf, die prima floot, liet doorspelen waar het kon. Het leverde echter geen spektakel op. Met de term schijtbakkenvoetbal bestempelde IJFC-trainer Edwin de Bruijn de verrichtingen van zijn spelers gedurende de eerste 45 minuten. ,,Aan de bal waren we veel te onrustig,” verklaarde De Bruin na afloop.

VVIJ, dat de eerste stadsderby met 1-0 won, was meer aan de bal, maar tot echte kansen leidde dit niet. VVIJ-spits Casper Baggen liep zich stuk op de robuuste verdediger Davey van der Snoek. Baggen mocht na het rustsignaal in de kleedkamer achterblijven. ,,Mijn trainer Mo Touh vond dat ik te weinig diepgang in het spel bracht,” merkt hij na afloop op. ,,Ik baalde van mijn wissel, want naar deze wedstrijd had ik toegeleefd.”

Met Tamer Ugur voor Baggen en IJFC’er Vincent Griffioen voor de geblesseerde Mitch Dunne brandde de strijd in het tweede bedrijf los. De thuisclub toonde meer durf na de donderspech van De Bruin en dat betaalde zich al snel uit. Joey Hirdes veroverde op de rand van het zestienmetergebied de bal en bracht Ruben van Rooijen in stelling. Geklemd tussen de VVIJ-verdedigers kwam Van Rooijen tot een geforceerde inzet, waarbij de bal via het lichaam van een van de gasten over doelman Ruben van der Lans in het doel verdween. Hirdes genoot van het moment. ,,Ik ben moeilijk van de bal af te krijgen,” aldus de 35-jarige routinier, die aan zijn langs de kant staande familieleden liet zien dat de sleet er nog lang niet op zit. ,,Mijn taak is voorin de bal vasthouden, totdat de rest aansluit. Positioneel moet ik ervoor zorgen dat de zwakste speler van de tegenstander moet opbouwen.”

In de slotfase klopte VVIJ nadrukkelijk op de deur. Met verse krachten probeerde Mo Touh de gelijkmaker te forceren. Aanvoerder Giorgio Molenbeek was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet verdween via een IJFC’er langs de verkeerde kant van de paal. In de slotfase onderscheidde IJFC-doelman Rowdy Janssen zich. In de heenwedstrijd liet hij zich nog verrassen door een slim genomen vrije trap van Tom van der Horst, maar nu ranselde hij een kopbal van Melle van Gaal uit de kruising.

Tja, scoren gaat ons moeilijk af,” vertelde Mo Touh na afloop. ,,We waren veel in balbezit, maar dat leverde geen resultaat op. Dit keer was IJFC de gelukkigste in de gelijkwaardige wedstrijd. Wij trokken de vorige keer aan het langste eind.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vrouwen IJFC met 8-3 langs DSS VR2 Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Jeanne (11) uit Montfoort is Nederlands Jeugdkampioen skiën Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke nederlaag Montfoort SV'19, Lopik op schot en ander voetbal Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Volle competitieweek voor tafeltennissers ONI Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Stedin bindt strijd aan tegen illegale hennepteelt in woonwijken Algemeen 18 mrt., 09:15
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Algemeen 18 mrt., 09:00
Afbeelding
Nog steeds gratis OV voor ouderen met krappe beurs Algemeen 17 mrt., 15:36
Afbeelding
Studiekring IJsselstein voor senioren in voorbereiding Algemeen 17 mrt., 15:11