Afbeelding

Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo

Sport 241 keer gelezen

IJSSELSTEIN • In de voorjaarscompetitie werden in de afgelopen 2 weken 4 wedstrijden gespeeld, allemaal uit. In sommige competities worden maar 3 partijen gespeeld, in andere 6, maar er kan ook om 8 punten worden gespeeld. 

Mixteam Apollo D1 won van Castellum met 2-4, de heren van Apollo M1 won van Putten met 3-5, de heren van Apollo MD1 won van Inside 82 met 0-3, terwijl het debuterende mixteam Apollo V2 in Montfoort helaas verloor met 7-1. Glen en Jason speelden met dit laatste team hun eerste competitiewedstrijd en alle spelers moesten nog erg wennen aan elkaar. Aanstaande zondag vindt de eerste dag van de Clubkampioenschappen 2023 van Apollo plaats in de IJsselhal, waar publiek van harte welkom is tussen 9-17 uur.

Uitslagen:

VJC 3e/4e D-klasse:

Castellum D2 – Apollo D1: 2-4

In Vleuten werd tegen Castellum gespeeld dat al een keer gewonnen had en een keer gelijk gespeeld. De herendubbel werd tamelijk eenvoudig gewonnen, de damesdubbel bijna. De volgende 4 mixen werden bijna allemaal gewonnen. Enno en Ditje hadden een driesetter nodig (21-18, 17-21 en 14-21), terwijl de laatste mixpartij van Enno en Marja in een driesetter net verloren werd (22-20, 17-21 en 21-18). Een mooie tweede zege.

VJC mannen 4e klasse:

Putten M1 – Apollo M1: 3-5

Het herendubbelteam, bestaande uit Dion, Jeroen, Berry, Marco en Patrick, speelde de eerste wedstrijd in Putten. Onbekend in welke volgorde de partijen gespeeld werden, werden de enkelpartijen allemaal in tweesetters gespeeld, waarbij alleen Marco zijn partij niet won. De punten van de 4 dubbelpartijen werden verdeeld. Dion en Berry verloren helaas in een spannende en de enige driesetter (13-21, 21-17 en 21-13).

Landelijke dubbelcompetitie mannen:

Inside 82 MD2 – Apollo MD1: 0-3

(Gespeeld op 24 februari, maar nog niet eerder in deze verslagen opgenomen) Met invaller Olivier was het goed spelen in Baarn. Gert en Olivier wonnen samen in een driesetter (14-21, 21-17 en 10-21), de andere 2 partijen werden in tweesetters gewonnen.

VJC Z-klasse:

Luck Raeck V2 – Apollo V2: 7-1

Dit team, bestaande uit de heren Alex, Kevin, Glen en Jason, en de dames Diana, Jessica en Antoinette, speelde haar eerste wedstrijd in Montfoort. Glen en Jason debuteerden in de competitie nadat zij enkele maanden geleden met de beginnerstraining waren begonnen. Zij hadden nog nooit aan een wedstrijd deelgenomen en nog nooit een enkelpartij gespeeld. Spelend tegen een team dat iets beter op elkaar was ingespeeld werden alle partijen in tweesetters afgewerkt. Helaas werd in 6 setstanden de 10 niet aangetikt, maar voor elke punt werd gevochten. Jessica lukte het haar enkelpartij te winnen en zo werd de eerste punt binnengehaald. De ontvangst was allerhartelijkst en de nazit met een ander competitieteam en overige vrije spelers was heel gezellig.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vrouwen IJFC met 8-3 langs DSS VR2 Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Jeanne (11) uit Montfoort is Nederlands Jeugdkampioen skiën Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke nederlaag Montfoort SV'19, Lopik op schot en ander voetbal Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Volle competitieweek voor tafeltennissers ONI Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Stedin bindt strijd aan tegen illegale hennepteelt in woonwijken Algemeen 18 mrt., 09:15
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Algemeen 18 mrt., 09:00
Afbeelding
Nog steeds gratis OV voor ouderen met krappe beurs Algemeen 17 mrt., 15:36
Afbeelding
Studiekring IJsselstein voor senioren in voorbereiding Algemeen 17 mrt., 15:11