Afbeelding
Foto: John Wijntjes

Cabauw zakt verder weg na verlies van Stolwijk

Sport 277 keer gelezen

CABAUW / stolwijk • Hekkensluiter Stolwijk versloeg zaterdag Cabauw met 3-2 en verlaat de laatste plaats in de klasse 4B. Cabauw, dat het duel met negen man beëindigde, is nu de nieuwe rode lantaarndrager.

De streekderby was een half uur lang in evenwicht, totdat Cabauwenaar Jeroen Hoppe de doorgebroken Stolker Nick Deelen ten val bracht. Hoppe raakte de bal, maar ook de benen van Deelen. Scheidsrechter Gideon Begeer was onverbiddelijk trok direct rood voor de Cabauwse verdediger. Spits Nik Jongbloed nam op het middenveld de plaats in van Friso Nagel, die zich ook een linie terug liet zakken. De thuisclub benutte de numerieke meerderheid vlak voor rust. Marc Plug brak door op links en met een puntertje verschalkte hij Cabauw-doelman Rudy Beumkes.

Te lang dralen met een ingooi in de laatste minuut van de eerste helft was het begin van een soap, die Jongbloed twee gele kaarten opleverde. De Cabauwenaar, die met de bal boven zijn hoofd geen vrije medespeler zag, deed een paar stappen terug voor een verre ingooi. Voor arbiter Begeer duurde het allemaal te lang, waarna hij voor de rust floot. Uit frustratie schopte Jongbloed de bal weg, wat het zijn eerste geel opleverde. Toen hij vervolgens de man in het zwart een mafkees noemde, mocht hij niet meer aan de tweede helft beginnen. ,,Niet slim van mij,” merkte Jongbloed verontschuldigend op. 

Met negen man begon Cabauw aan de tweede helft. Uit het niets pikte Jens Vermeulen de bal na een Stolwijkse pass op en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Stolwijk, dat niet van plan was Cabauw te laten ‘ontsnappen’, vergrootte de druk. Tijs de Vos bracht de thuisclub opnieuw op voorsprong. Kort daarna bracht hij ook met het nodige geluk de marge op twee. Cabauw-verdediger Robin Streng veranderde het ongevaarlijke schot van De Vos onbedoeld van richting, waardoor Beumkes kansloos was.”

,,Met negen man speel je normaal gesproken een verloren wedstrijd, maar ik vond ons sterk terugkomen na de 3-1 achterstand,” vertelde Cabauw-trainer Herman Verrips na afloop. ,,Ik vond het trekken van de twee rode kaarten overdreven: bij de tackle van Jeroen Hoppe liep er nog een verdediger naast hem en het gebeuren rond Jongbloed had hij ook anders kunnen oplossen. Maar goed, je verliest niet door de scheidsrechter; je doet het zelf. Na de aansluitingstreffer van Stan van Bemmel hoopte ik nog op een klein wondertje. Helaas, dat zat er niet in.”

,,Ik speel liever tegen elf Cabauwenaren dan tegen negen,” vervolgde Stolwijk-trainer Marco Lange. ,,Bij man-tegen-man weet iedereen zijn taak. Nu liepen er constant twee van mijn spelers vrij. Vaak wisten ze niet wat ze met al die ruimte aanmoesten. En wie dekt wie bij vrije trappen was ook voor sommigen een probleem. Ik was blij dat de scheids voor het einde floot.”

Stolwijk stijgt naar de elfde plaats met 13 punten uit zestien wedstrijden, maar houdt ‘hoofdpijn’. Het gat naar de veilige achtste plaats is 11 punten. Het degradatiespook – drie club degraderen direct en drie clubs moeten zich via de nacompetitie zien te redden – blijft rondwaren op het Stolkse sportpark. De Stolkse zege verdreef voor eventjes de zorgen. Cabauw zakte iets dieper in het moeras.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vrouwen IJFC met 8-3 langs DSS VR2 Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Jeanne (11) uit Montfoort is Nederlands Jeugdkampioen skiën Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Pijnlijke nederlaag Montfoort SV'19, Lopik op schot en ander voetbal Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Volle competitieweek voor tafeltennissers ONI Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Stedin bindt strijd aan tegen illegale hennepteelt in woonwijken Algemeen 18 mrt., 09:15
Afbeelding
Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik Algemeen 18 mrt., 09:00
Afbeelding
Nog steeds gratis OV voor ouderen met krappe beurs Algemeen 17 mrt., 15:36
Afbeelding
Studiekring IJsselstein voor senioren in voorbereiding Algemeen 17 mrt., 15:11