Montfoort SV’19 met negen man ten onder en ander voetbal

Sport 937 keer gelezen

Montfoort SV’19 met negen man ten onder

Montfoort SV’19 verloor in en tegen Nunspeet met 3-0. De Montfoorters speelden ruim 40 minuten met negen man na onnodige rode kaarten van Bart Roelofs en Emrie Bakker, die vlak voor en na rust rond de middenlijn hun directe tegenstanders onderuit haalden (zie samenvatting op facebookpagina VV Nunspeet, red.).

Montfoort SV’19 had het eerste half uur weinig te vertellen. Doelman Robin Vianen voorkwam met uitstekende reddingen lange tijd de openingstreffer van de thuisclub. Thomas Koense en Denny van Loen verzuimden eveneens de score te openen. In de tweede helft moest het elftal van Gert Kruys al snel verder met negen man. Tot twintig minuten voor tijd hield Montfoort SV’19 stand. Na de 1-0 namen de Montfoorters meer risico. Nunspeet wist goed gebruik te maken van de geboden ruimte en liep uit naar 3-0.

Blunderend Benschop geeft voorsprong uit handen en verliest

Benschop verloor in een plotseling kantelend duel met 2-4 van Geinoord Nieuwegein. Na een uur spelen stond Benschop nog met 2-0 voor dankzij fraaie goals van Xander van Riet in de eerste helft en Lucas van Dam na rust. ,,Geinoord maakte er na de 1-0 achterstand een echte vechtwedstrijd van zonder overigens onsportief te worden,” vertelde een balende Benschop-trainer Raymond van der Kort. ,,Daar hadden wij het moeilijk mee. Na de 2-0 verloren we onze kalmte. Twee defensieve blunders kort na elkaar bracht Geinoord langszij. Ik voelde ons ‘knakken’. Vlak voor tijd viel de 2-3. In een alles-of-niets offensief voorkwam de paal onze gelijkmaker. Uit de daarop volgende counter werd het 2-4. Dit was de kans om de weg omhoog te vinden.”

VVIJ hervat competitie met winst

VVIJ won in en tegen Woerden met 0-2. De gehele wedstrijd was de IJsselsteinse zaterdagderdeklasser de bovenliggende partij. De thuisclub verdedigde stug, maar kon niet voorkomen, dat Casper Baggen voor rust twee keer scoorde. ,,In de tweede helft bleven we sterker,” aldus VVIJ-trainer Mo Touh. ,,Woerden creëerde weinig tot geen kansen. Jammer dat we de score niet verder konden opvoeren, want kansen kregen we genoeg. We klimmen naar de tweede plaats op een punt van koploper Houten. Zaterdag komt Lopik op bezoek. Ik kijk uit naar deze derby.”

IJFC haakt aan bij koplopers

IJFC won met 2-0 van medekoploper Elinkwijk uit Utrecht. De buurman van VVIJ staat nu op de vierde plaats met vier punten achterstand op koploper Houten. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin de thuisclub de beste kansen kreeg, opende Gerben Renes de score, die met een geweldig kopstoot de bal in de kruising joeg. Elinkwijk ging op jacht naar de gelijkmaker, maar de technische en snelle aanvallers van de gasten werden door de IJsselsteinse defensie goed onder controle gehouden. Een kwartier voor tijd besliste de prima invallende Vincent Griffioen de wedstrijd met een rake kopbal. Elinkwijk, dat de gedeelde koppositie kwijtraakte, beëindigde het duel met tien man.

SV Lopik staat er na opnieuw verlies nog slechter voor

Hekkensluiter SV Lopik verloor met 0-1 van DSVU uit Utrecht en ziet het gat met de veilige achtste plaats groeien tot 10 punten. ,,We zitten in een lastig parket,” zegt Lopik-trainer Mark Imandt realistisch. ,,Na een lastig begin kregen we de overhand, maar al snel viel mijn nummer 10 Thomas Bakker uit. Nadat ik twee verdedigers moest wisselen was het meer tegenhouden tegen DVSU, dat ook geen geweldige ploeg is. Uit een afgeslagen corner van ons scoorden de Utrechtenaren vlak voor tijd de winnende treffer en staan we nog vaster op de laatste plaats.”

SPV’81 pakt de eerste van zijn laatste strohalmen

Hekkensluiter SPV’81 versloeg verrassend Gouda met 1-0 en krijgt de twee ploegen boven zich: Cabauw en Stolwijk, die beide verloren, weer in zicht. ,,We begonnen scherp om zo middenmoter Gouda te verrassen,” aldus SPV-trainer René Eyra. ,,Dat pakte goed uit. Lex van Maurik nam de bal uit een hoekschop van Ivo Sluijs in een keer op zijn pantoffel en schoot via de onderkant van de lat raak. Deze opsteker gaf ons zoveel moraal, dat we nog meer kansen konden creëren. In de afronding lieten we het helaas afweten. Gouda kwam tot een aantal speldenprikken. In de tweede helft miste Stijn Achterberg twee grote kansen. Gouda deed gelukkig hetzelfde. Hopelijk blijft deze flow nog even hangen.”

Cabauw aan verkeerde kant van de score

Cabauw verloor op eigen veld met 0-1 van Be Fair uit Waddinxveen. De kansen die de thuisclub kreeg, waren een prooi voor de uitstekende doelman van de gasten. ,,Beide ploegen verdienden niet om te winnen,” was het oordeel van Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,Veel kansen waren er niet. Jammer dat Be Fair er wel eentje benutte, toen beide elftallen met tien man speelden. De ruimtes werden groter en dat vrat energie. De ploegen onderin staan nog dicht bij elkaar. Cabauw staat er niet goed voor, maar we geven de moed niet op.”

Linschoten stuit op uitblinkende doelman

Linschoten hervatte de competitie met een 1-3 thuisnederlaag tegen Siveo’60 uit Zegveld. Voor rust kreeg de thuisclub een paar fraaie kansen, maar de uitblinkende doelman van de Zegvelders stopte inzetten van Sam da Cruz en Nick de Langen. Vlak voor het rustsignaal speelde een Zegveldse aanvaller een paar verdedigers uit en schoot verrassend raak. In de tweede helft scoorde Da Cruz de verdiende gelijkmaker. In plaats van door te drukken incasseerde Linschoten een volgende tegenvaller. De bal belandde uit een vrije trap van Siveo’60 ongelukkig op het hoofd van invaller Tom Mooij, die zijn eigen doelman Maikel Paling passeerde. De Zegvelds sluitpost Erik Streng voorkwam vervolgens met fraaie reddingen de 2-2. In de slotfase benutten de gasten de ruimte, die het kreeg, wel doeltreffend.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37