Vrouwen IJFC verliezen topper van Jodan Boys

Sport 739 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De vrouwen van IJFC heeft de tiopper tegen Jodan Boys met 1-3 verloren.

De wedstrijd begon met de weer herstelde Sarina Pua in de basis. Na een aftastend begin nam IJFC het heft in handen en speelde een prima eerste halfuur. De ploeg zat er kort op, ging de duels fel aan en vond goed de ruimte over links met een sterke Lizzy Bouwman die twee keer een geweldige lange bal gaf. Helaas was het vervolg steeds net niet goed waardoor het niet tot echte kansen leidde.

Die echte kansen kwamen er wel in de 10e en in de 18e minuut. Eerst voor Kirsten Plug die een schot van afstand net over de lat zag verdwijnen en daarna de beste kans voor Iris Werkhoven. Zij werd met een fantastische steekbal van Kirsten Plug vrijgespeeld in de 16 maar kwam alleen voor de keepster niet verder dan een puntertje.

In de 23e minuut volgde dan toch de verdiende openingstreffer. Bij een corner van Lizzy Bouwman ging de keepster onder de bal door waarna captain Laura Gaasenbeek hem voor het intikken had bij de tweede paal. 1-0!

Ook na de 1-0 bleef IJFC de gevaarlijkste ploeg. Tot de 29e minuut. Jodan Boys was tot dat moment behoudens een kans in de beginfase nauwelijks voor het doel geweest, maar brak nu door over rechts maar de aanval werd tot corner verwerkt. Uit die corner werd er 1-1 gescoord.

IJFC pakte de draad weer op en na eerst een goede schietkans voor Lois Spliet, kreeg Sarina Pua niet veel later een kans na een lange bal van Lizzy Bouwman. Alleen voor de keepster kon ze inschieten maar ze besloot om de bal af te leggen.

In de 37e minuut leidde balverlies op de helft van Jodan Boys tot een scherpe counter waaruit de 1-2 werd gescoord. En zo stond de wedstrijd plotseling op z’n kop.

Net voor rust kreeg  Laura Gaasenbeek nog een kop kans in de 16, maar helaas belandde de balop de rug van een Jodan Boys verdedigster.

Na rust kwam Jodan Boys scherper uit de kleedkamer dan IJFC. De eerste 10 minuten waren voor de bezoekers zonder dat het tot echte kansen leidde.

Hierna kwam IJFC er weer wat beter in, maar de scheidsrechter maakte wat merkwaardige beslissingen in het nadeel van IJFC. Zo werd er niet gefloten voor een overduidelijke overtreding op Sarina Pua randje 16 en werd Hafida El-Yebdri niet veel later ten onrechte afgefloten terwijl het veld open lag.

In de 60ste minuut leidde een uittrap van de keepster van Jodan Boys tot een één op één achterin. Keepster Tamara Kamps wist echter fantastisch te redden.

IJFC probeerde zich weer terug te vechten in de wedstrijd en kreeg ook wat kansjes via een schot van Cynthia Buis en een vrije trap waarbij Iris Werkhoven net een teenlengte tekort kwam.

Niet lang voor tijd was er nog een grote mogelijkheid voor Hafida El-Yebdri die alleen de 16 in kon. Ze kreeg echter een duw in de rug wat de scheidrechter niet zag.

Na nog een laatste aanval via Kirsten Plug die over links doorbrak maar de bal niet goed teruglegde, was het Jodan Boys dat in de 87e minuut voor de beslissing zorgde door de 1-3 binnen te schieten.

IJFC staat nu 3de en speelt komende zaterdag uit tegen de nummer twee.

Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37