Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

VVIJ verliest koppositie, knappe uitzege Montfoort SV’19 en ander voetbal

Sport 586 keer gelezen

Knappe uitzege Montfoort SV’19

montfoort • Koploper Montfoort SV’19 versloeg in het Noord-Hollandse Zunderdorp HBOK met 1-2. De thuisploeg zocht aansluiting met de staart van de middenmoot en startte sterk. Binnen tien minuten kon de aanhang van HBOK al juichen. Montfoort SV’19 herstelde zich knap. Via Thomas Koense en Emrie Bakker ging het elftal van Gert Kruys, die zijn contract met een jaar verlengde, met een voorsprong aan de thee. Montfoort SV ‘19 hield in de tweede helft de formatie gesloten en wist het HBOK moeilijk te maken met scherpe uitvallen. Daan van de Poll had pech dat twee inzetten van hem de paal raakten. De gastheer zette in de slotfase nog een keer aan, maar doelman Robin Vianen gaf geen krimp.

VVIJ verliest koppositie

ijsselstein • Koploper VVIJ verloor op eigen veld met 0-2 van het Culemborgse Vriendenschaar. Houten, dat wel won, is de nieuwe lijstaanvoerder. Na een doelpuntloze eerste helft sloegen de gasten na rust toe. ‘’Het zag er niet naar uit, dat wij deze wedstrijd zouden gaan verliezen,” vertelde VVIJ-trainer Mo Touh na afloop. ‘’De arbiter keurde hun eerste goal met een sterke buitenspellucht goed. We gingen geforceerd op zoek naar de gelijkmaker, die helaas niet viel. In de slotfase counterde Vriendenschaar naar een veiligere marge. Dit was onze laatste duel voor de winterstop. Ik weet zeker dat we ons gaan herpakken om in 2023 weer fris voor de dag te komen.”

SV Lopik-JSV gestaakt na blessure doelman

lopik • De wedstrijd van SV Lopik tegen JSV Nieuwegein duurde maar elf minuten. De Lopikse aanvaller Henrik Verweij kwam ongelukkig in botsing met de Nieuwegeinse doelman, die daarbij geblesseerd op de grond bleef liggen. ‘’Hij had een korte tijd geen zicht rechts en zijn ogen draaiden weg, hoorde ik,” aldus Lopik-trainer Mark Imandt. ‘’De schrik zat er bij beide elftallen goed in. Er kwam een ambulance om de onfortuinlijke doelman naar het ziekenhuis te vervoeren. Dat duurde enige tijd, waardoor de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken.”

Linschoten langs laagvlieger Stolwijk

linschoten • Linschoten versloeg laagvlieger Stolwijk met 2-0. Nadat de Stolkers drie opgelegde kansen misten, nam de thuisclub via een rake vrije trap van Sam da Cruz de leiding. In de tweede helft gingen de bezoekers fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. ,,Als je die niet benut, dan sta je na afloop met lege handen,” merkte de trainer van Stolwijk gelaten op. De Linschotenaren leken ook hun kruit te hebben verschoten. In de slotfase viel uit een hoekschop de bal voor de voeten van Jelle Baars, die met een vlammend schot de zege veilig stelde.

IJFC en Benschop waren afgelopen zaterdag vrij.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voorleesdagen van start: burgemeester Patrick van Domburg leest voor Algemeen 25 jan, 15:18
Afbeelding
Vrijwilligers voor het verkeer gezocht tijdens de Avond4Daagse! Algemeen 25 jan, 15:11
Afbeelding
Aangehouden drugsdealer Montfoort veroordeeld tot 12 maanden celstraf 112 25 jan, 14:38
Afbeelding
Waterschap biedt subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven weer aan Algemeen 25 jan, 14:32
Afbeelding
Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend Algemeen 25 jan, 12:04
Afbeelding
60-jarig jubileum bij Amiticia voor Leny Algemeen 25 jan, 09:00
Afbeelding
Vijf jaar 'Met je hart' tegen eenzaamheid onder ouderen Algemeen 25 jan, 08:00
Afbeelding
Succesvol weidevogelbeheer in Lopikerwaard vraagt betere afstemming Algemeen 24 jan, 17:13