• Cabauw kwam in Polsbroek niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen hekkensluiter SPV’81.
• Cabauw kwam in Polsbroek niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen hekkensluiter SPV’81. Foto: John Wijntjes

Vermeende handsbal beslissend voor streekderby tussen Cabauw en SPV’81

Sport 596 keer gelezen

POLSBROEK / CABAUW • Een beter Cabauw kwam in Polsbroek niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen hekkensluiter SPV’81. Volgens Cabauw-trainer Herman Verrips beïnvloedde de scheidsrechter de wedstrijd te veel. ‘’Vooraf vertelde de arbiter mij, dat hij van de streekderby een ‘FC Utrecht-Ajax’ wilde maken. Nou, dan hebben wij vandaag tegen Lucky Ajax gespeeld,” aldus Herman Verrips, die van 1981 tot 1993 onder contract stond bij FC Utrecht.

Wessel Streng zette Cabauw verdiend op voorsprong in de eerste helft. Na de pauze lukte het de snelle en behendige Stijn Achterberg een pass van Lex van Maurik te verzilveren. De Cabauwenaren bleven aandringen. Aanvoerder Nik Jongbloed zorgde voor de 1-2. ‘’Toen hadden we door kunnen drukken,” vervolgde Verrips. ‘’De 1-3 werd echter ten onrechte afgekeurd.”

Het talrijke thuispubliek ging achter het elftal van René Eyra staan en Stijn Achterberg liet de Polsbroekse aanhang voor de tweede maal juichen. ‘’Dat was een mooie aanval van ons. Een verre ingooi bereikte Dave Koolwijk, die Ivo Sluis de ruimte instuurde,” vertelde Eyra na afloop. ‘’Diens voorzet was een prooi voor Achterberg.”

Toen Cabauw weer op voorsprong kwam – Wessel Streng verraste met een lob SPV-doelman Jeroen Bot – dacht Eyra, die met zijn elftal acht van de negen competitiewedstrijden verloor, andermaal met lege handen te staan. Twee minuten voor tijd kregen we een strafschop vanwege een handsbal van een Cabauwenaar volgens de arbiter. Ivo Sluis benutte deze.”

‘’Dat was helemaal geen strafschop,” merkte Verrips op. ,,Mijn verdediger kreeg de bal recht in zijn gezicht met een bloedende lip als gevolg. ‘’De scheidsrechter voerde echt een onemanshow op. Mijn aanvoerder Nik Jongbloed protesteerde terecht. Dat de arbiter hem na afloop geen hand wilde geven, vond ik erg flauw.”

‘’Met het ene punt, waarmee we overigens niks opschieten als nummer laatst, mogen we in onze handen knijpen,” biechtte SPV’81-trainer Eyra na afloop op. ‘’Voor het moraal van mijn jongens is dat puntje wel goed. De stemming was uitstekend tijdens de wedstrijd van Nederland tegen Amerika, die we na de derby samen in de kantine bekeken. Supporters van de gasten bleven ook hangen. De staf en spelersgroep van Cabauw waren echter snel verdwenen.”

Wim Kroone

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Voorleesdagen van start: burgemeester Patrick van Domburg leest voor Algemeen 25 jan, 15:18
Afbeelding
Vrijwilligers voor het verkeer gezocht tijdens de Avond4Daagse! Algemeen 25 jan, 15:11
Afbeelding
Aangehouden drugsdealer Montfoort veroordeeld tot 12 maanden celstraf 112 25 jan, 14:38
Afbeelding
Waterschap biedt subsidieregeling Blauwe Bewonersinitiatieven weer aan Algemeen 25 jan, 14:32
Afbeelding
Steunpunt BuurSaam IJsselstein voor ouderen geopend Algemeen 25 jan, 12:04
Afbeelding
60-jarig jubileum bij Amiticia voor Leny Algemeen 25 jan, 09:00
Afbeelding
Vijf jaar 'Met je hart' tegen eenzaamheid onder ouderen Algemeen 25 jan, 08:00
Afbeelding
Succesvol weidevogelbeheer in Lopikerwaard vraagt betere afstemming Algemeen 24 jan, 17:13