• Cabauw kwam in Polsbroek niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen hekkensluiter SPV’81.
• Cabauw kwam in Polsbroek niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen hekkensluiter SPV’81. Foto: John Wijntjes

Vermeende handsbal beslissend voor streekderby tussen Cabauw en SPV’81

Sport 1.026 keer gelezen

POLSBROEK / CABAUW • Een beter Cabauw kwam in Polsbroek niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen hekkensluiter SPV’81. Volgens Cabauw-trainer Herman Verrips beïnvloedde de scheidsrechter de wedstrijd te veel. ‘’Vooraf vertelde de arbiter mij, dat hij van de streekderby een ‘FC Utrecht-Ajax’ wilde maken. Nou, dan hebben wij vandaag tegen Lucky Ajax gespeeld,” aldus Herman Verrips, die van 1981 tot 1993 onder contract stond bij FC Utrecht.

Wessel Streng zette Cabauw verdiend op voorsprong in de eerste helft. Na de pauze lukte het de snelle en behendige Stijn Achterberg een pass van Lex van Maurik te verzilveren. De Cabauwenaren bleven aandringen. Aanvoerder Nik Jongbloed zorgde voor de 1-2. ‘’Toen hadden we door kunnen drukken,” vervolgde Verrips. ‘’De 1-3 werd echter ten onrechte afgekeurd.”

Het talrijke thuispubliek ging achter het elftal van René Eyra staan en Stijn Achterberg liet de Polsbroekse aanhang voor de tweede maal juichen. ‘’Dat was een mooie aanval van ons. Een verre ingooi bereikte Dave Koolwijk, die Ivo Sluis de ruimte instuurde,” vertelde Eyra na afloop. ‘’Diens voorzet was een prooi voor Achterberg.”

Toen Cabauw weer op voorsprong kwam – Wessel Streng verraste met een lob SPV-doelman Jeroen Bot – dacht Eyra, die met zijn elftal acht van de negen competitiewedstrijden verloor, andermaal met lege handen te staan. Twee minuten voor tijd kregen we een strafschop vanwege een handsbal van een Cabauwenaar volgens de arbiter. Ivo Sluis benutte deze.”

‘’Dat was helemaal geen strafschop,” merkte Verrips op. ,,Mijn verdediger kreeg de bal recht in zijn gezicht met een bloedende lip als gevolg. ‘’De scheidsrechter voerde echt een onemanshow op. Mijn aanvoerder Nik Jongbloed protesteerde terecht. Dat de arbiter hem na afloop geen hand wilde geven, vond ik erg flauw.”

‘’Met het ene punt, waarmee we overigens niks opschieten als nummer laatst, mogen we in onze handen knijpen,” biechtte SPV’81-trainer Eyra na afloop op. ‘’Voor het moraal van mijn jongens is dat puntje wel goed. De stemming was uitstekend tijdens de wedstrijd van Nederland tegen Amerika, die we na de derby samen in de kantine bekeken. Supporters van de gasten bleven ook hangen. De staf en spelersgroep van Cabauw waren echter snel verdwenen.”

Wim Kroone

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10