Vives boekt zwaarbevochten zege op VCV

Sport 612 keer gelezen

IJSSELSTEIN • In de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar hebben de volleyballers van Vives zaterdag opnieuw een overwinning geboekt. In een tot de nok gevulde IJsselhal volgde VIVES het voorbeeld van het Nederlands elftal door met 3-1 te winnen van MKB Accountants VCV uit Veenendaal. In het debuutseizoen in de topdivisie is dit voor de ploeg uit IJsselstein alweer de achtste overwinning uit negen wedstrijden.

VIVES startte met één wijziging in de basis ten opzichte van de overtuigende overwinning van vorige week op VV Utrecht. Niels Bakker begon op de middenpositie in plaats van Addie van der Veen. Voor de rest stuurde Kasper Langendoen dezelfde namen het veld in: Sjoerd Hoogendoorn, Joël van der Schans, Peter Houwink, Luc Lappee, Mitchel van Kesteren en Jordy Streng.

Vanaf het eerste punt zat de sfeer er goed in in de IJsselhal dat mede dankzij een in grote getalen aanwezig uitpubliek tot de nok toe gevuld was. VIVES begon de wedstrijd met een hoge foutenlast vanaf de servicelijn en aan het net, terwijl VCV een agressieve start kende. Hierdoor pakte de uitploeg een gaatje van drie punten. Halverwege de eerste set wist VIVES echter het gat te dichten, waarna het wat beter begon te draaien bij de thuisploeg. Met name de side-outs door de middenas kende een hoog rendement. Ook het aantal servicefouten ging omlaag, hoewel het de passlijn van VCV nog niet echt onder druk wist te zetten waardoor VCV tot aan de 20 bij kon blijven. Daarna zette VIVES nog een tandje bij waardoor het de eerste set met 25-23 toch binnen wist te halen.

Ook in de tweede set was VCV aan het begin van de set de bovenliggende partij en pakte een gaatje van twee à drie punten. VIVES probeerde het gat halverwege de set wederom te dichten, maar dit keer zonder succes. Mede door een opmerkelijk besluit van de scheidsrechter, die vond dat een bal die stuitert op een voet kwalificeert als service, bleef VIVES tegen deze achterstand aan kijken waardoor de set met 22-25 naar VCV ging.

Door de gelijke stand op het scorebord kreeg het uitzinnige publiek een waar volleybalgevecht voorgeschoteld. Zowel in het veld als naast het veld probeerde VCV alles uit de kast te halen om het spel van VIVES te ontregelen, maar vanaf de derde set begon het spel van VIVES beter te lopen en meer richting het niveau te komen van de week ervoor tegen VV Utrecht. Met name de middenas was niet te stuiten. Zowel Houwink als Bakker beukte de ene naar de andere bal erin en haalde bijna een ontzettend hoog scoringspercentage van richting de 100%. VCV bleef echter strijden en bleef aanhaken op één à twee punten achterstand. Eind van de derde set kwam Fedde Plankeel erin voor Lappee voor de service en wist de beslissing te forceren met zijn sterke sprongfloat waardoor VIVES met 25-20 de voorsprong pakte.

In de vierde set liet VIVES zijn waarom zij op de derde plaats van de ranglijst staan en VCV op de achtste plaats. Het verzet van de gasten uit Veenendaal was gebroken en VIVES kon vrijuit de wedstrijd uit spelen. Met nog een paar kanonskogels door het midden van Houwink en Bakker en een paar ketsers op de service van Plankeel stond er een 25-16 uitslag op het scorebord waardoor VIVES de overwinning met 3-1 pakte.

Zo waren het alleen strooigoed, hapjes en drankjes dat VIVES in het sinterklaasweekend uitdeelde maar hield het alle punten voor zichzelf. Met acht overwinningen uit negen wedstrijden staat VIVES nog steeds op een derde plaats in de Topdivisie met evenveel punten als de nummers 1 en 2, die echter een wedstrijd minder gespeeld hebben. Volgende week zaterdag speelt VIVES om 20:00 uit in en tegen Zaanstad, de huidige nummer 5 van de ranglijst.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 15 uur geleden
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14