Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Vives vol langs studenten Protos

Sport 240 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De volleyballers van Vives hebben zich niet laten verrassen door het  studententeam van Protos. De IJsselsteiners wonnen in Utrecht afgetekend met 0-4.

Coach Kasper begon met Thijme Bunnik en Peter Houwink op midden, Mitchel van Kesteren en Luc Lappee op buiten, Sjoerd Hoogendoorn als diagonaal, Fedde Plankeel als spelverdeler en Jordy Streng als libero. Jacco Hoogendoorn moet nog steeds geblesseerd toekijken en Saisun Kandiah had maandag op de training een enkelblessure opgelopen. Zij moesten daarom toekijken vanaf de bank.

Vanaf het begin nam Vives het initiatief. Al snel stond er een voorsprong van 5-13 op het scorebord. Mede door de goede verdeling van oud-Protos speler Fedde Plankeel werd de 1ste set eenvoudig met 13-25 gewonnen. De tweede set was een kopie van de eerste, de passlijn van Protos had geen vat op de sterke services van Vives, waardoor de heren gemakkelijk uitliepen. Ook deze set werd met 13-25 gewonnen.
In de derde set kwam Protos, mede door aanmoediging van het enthousiaste publiek, beter in zijn spel. Vives moest alle zeilen bijzetten om bij te blijven, Niels Bakker, Addie van der Veen en Joël van der Schans kwamen in het veld om het tij te keren. Er moest een setpoint weggespeeld worden, maar uiteindelijk trokken de IJsselsteiners ook in de laatste aan het langste eind, 26-28.

Zo nestelt Vives zich steviger in de top drie van de topdivisie, Zaterdag komt de nummer vier, VV Utrecht op bezoek in IJsselstein, een echte topper dus in de IJsselhal.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kerstconcert Fulco’s Regionaal Mannenkoor op 17 december Algemeen 7 dec, 14:51
Afbeelding
Collecte Nierstichting Montfoort heeft u nodig! Algemeen 7 dec, 12:00
Afbeelding
Een warme plek bij Reinier en Lize op zorgboerderij Filadelfia Algemeen 7 dec, 10:00
Afbeelding
Nu ook podcast met de verhalen van IJsselstein Algemeen 6 dec, 17:07
Afbeelding
Na veertig jaar einde MSV’19 biljart Algemeen 6 dec, 17:04
Afbeelding
Vrouwen IJFC verliezen topper van Jodan Boys Sport 6 dec, 14:08
Afbeelding
Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request update 6 dec, 10:30
Afbeelding
Hogeschool Utrecht onderzoekt speeltuin het Kloosterplantsoen Algemeen 5 dec, 21:35