Afbeelding

Meer verlies dan winst voor Apollo

Sport 193 keer gelezen

IJSSELSTEIN • In de badmintoncompetitie hebben teams van het IJsselsteinse Apollo in de afgelopen week meer verloren dan gewonnen, en eenmaal gelijkspel gespeeld. 

Drie herenteams wonnen hun wedstrijden. Apollo M1 won na 2 verloren wedstrijden met 0-8 uit van Smashing Fellows in Schiedam. De heren van Apollo M3 voeren hun poule aan na 3x op rij met de winst er vandoor te zijn gegaan. Ze kwamen met 3-5 winst uit Lekkerkerk naar huis en de heren van Apollo M4 wonnen in Nieuwegein met een overtuigd 1-7 met invaller Marco Schinkel die samen met zijn zoon Remco Schinkel speelde. De jeugd is nog zoekende maar liet deze week niet alle punten liggen.

Senioren

Culemborg 3 – Apollo 1: 5-3

De derde wedstrijd van het seizoen werd in Culemborg gespeeld met alweer invalster Laura die niet kon voorkomen dat er met 5-3 verloren werd. Maar liefst 3 driesetters in de enkelpartijen, waarvan er slechts één gewonnen werd en 4 verlengde sets in totaal werden er gespeeld. Marco won al zijn partijen en zorgde dat er 3 punten mee naar huis werden genomen, want alle overige partijen werden helaas verloren.

Schoonhoven 2 – Apollo 2: 5-3

De derde wedstrijd van Apollo 2 ging in Schoonhoven helaas verloren, na 2x gelijk gespeeld te hebben. Alle spelers moesten op stoom komen, want alleen de laatste enkelpartij en de 2 mixpartijen werden gewonnen. Ivo speelde zijn enkelpartij in 3 spannende sets waarvan er 2 verlengd werden (21-23, 21-16 en 24-22).

Unicum 2 – Apollo 3: 4-4

Na een verloren wedstrijd en gelijkspel bleef Apollo 3 deze week weer steken op een gelijkspel in Woerden. Marja won al haar partijen en ook Ditje won haar enkelpartij. De overige partijen gingen verloren. 2 Spannende driesetters in de enkelpartijen leverden uiteindelijk 1 punt op.

BBS Bodegraven 1 – Apollo 4: 7-1

Derde wedstrijd, 1x gewonnen, 1x gelijk, 1x verloren.

Nadat Apollo 4 een keer gewonnen en gelijkgespeeld had, viel het deze week niet mee. Tegen BBS Bodegraven waren de damesdubbel en de enkelpartij van Jessica driesetters waar helaas de punten naar de tegenstander gingen. Sandra haalde het enige punt binnen door haar enkelpartij te winnen. De heren verloren hun enkelpartijen helaas in tweesetters, maar het waren wel spannende partijen.

Smashing Fellows M1 – Apollo M1: 0-8

In Schiedam werd de derde wedstrijd van Apollo M1 gespeeld, na 2x verloren te hebben. Smashing Fellow was de hekkensluiter en blijft de hekkensluiter in de poule, want na allemaal tweesetters gingen de mannen van Apollo met 8 punten naar huis. Gert en Olivier kregen de meeste tegenstand en wonnen met 19-21 en 25-27.

De Lobbers M1 – Apollo M2: onbekend

Lekkerkerk M2 – Apollo M3: 3-5

Voor de derde keer wonnen de heren van Apollo M3 en voeren daarom (op dit moment) hun poule aan. Marco won al zijn partijen, 3 van de 4 enkelpartijen werden gewonnen en van de 3 partijen die in driesetters beslist moesten worden, werden er 2 gewonnen.

’t Gein M1 – Apollo M4: 1-7

Het was de tweede wedstrijd voor dit jonge team dat met invaller Marco, vader van Remco, gemakkelijk won in Nieuwegein. Werd vorige week thuis nog verloren met 0-8, nu liet het team zien dat het in deze poule goed kan meedoen. Maar liefst 10 sets van de gespeelde 19 hadden een eindscore van 17 punten of hoger tegen 21, dus dat betekende spannende partijen. Er werden 3 driesetters gespeeld waarvan de eindstanden ook in de hoge cijfers eindigden. Helaas ging één van de driesetters verloren, het enige punt dat in Nieuwegein achterbleef.

Jeugd

Ban J1 – Apollo J1: 8-0

De derde wedstrijd van dit seizoen werd door Apollo J1 helaas weer verloren. Een verbetering is te merken in de steeds hogere setstanden, waarbij in Amersfoort maar liefst 7 sets van de totaal 18 sets in setstanden 21-17 of hoger verloren werden en één set in maar liefst 23-21 verloren werd.

Apollo J2 – ’t Slot J1: 0-6

De jeugd van Apollo J2 heeft 2 wedstrijden gespeeld, 1 gewonnen en 1 verloren. De koploper kwam op bezoek en er werden vele lange spannende sets gespeeld, en zelfs een lange driesetter door Luc, die hij maar net verloor (22-20, 17-21 en 21-23).

‘t Gein J1 – Apollo J3: 4-2

Werd de eerste wedstrijd vorige week thuis nog met 0-6 verloren, deze week lukte het de spelers van Apollo J3 2 punten mee te nemen uit Nieuwegein. De laatste dubbelpartij werd in een spannende driesetter beslist en de punt ging mee naar huis (15-21, 21-14 en 11-21).

DVS Utrecht J3 – Apollo J4: 6-0

Na 3 wedstrijden hebben de spelers van Apollo J4 slechts 1 partij gewonnen. Het lukte ze ook dit weekend niet in Utrecht te winnen. Timon speelde als enige een spannende driesetter (19-21, 21-13 en 21-14).

A.s. vrijdag spelen 6 seniorenteams thuis en op zondag spelen 3 jeugdteams en 4 seniorenteams thuis, in de IJsselhal te IJsselstein.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Piek Grootste Kerstboom brandt alvast voor 3FM Serious Request update 8 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool Utrecht onderzoekt speeltuin het Kloosterplantsoen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Lopiks voedselbos van start met drukbezochte film Algemeen 5 dec, 13:51
Afbeelding
Opruimactie No Plastic Runner Algemeen 5 dec, 10:21
Afbeelding
VVIJ verliest koppositie, knappe uitzege Montfoort SV’19 en ander voetbal Sport 5 dec, 10:04
Afbeelding
Vermeende handsbal beslissend voor streekderby tussen Cabauw en SPV’81 Sport 5 dec, 09:53
Afbeelding
Vives boekt zwaarbevochten zege op VCV Sport 5 dec, 09:35
Afbeelding
Tafeltennissers ONI ontkomen aan degradatie Sport 5 dec, 09:26